Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ξεκινούν οι τρίμηνες διακοπές του Πάπα Βενέδικτου

Ξεκινούν οι τρίμηνες διακοπές του Πάπα Βενέδικτου

Ούτε μία ημέρα ούτε δέκα ούτε 15 ημέρες, αλλά τρεις ολόκληρους μήνες θα διαρκέσουν οι διακοπές του Πάπα Βενέδικτου.

Ο 85χρονος Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ αναχώρησε σήμερα με ελικόπτερο για την θερινή κατοικία του στο Καστέλ Γκαντόλφο, εν μέσω των ειδυλλιακών λόφων στα νοτιοανατολικά της Ρώμης, όπου θα παραθερίσει για τρεις μήνες.

Οι γενικές ακροάσεις της Τετάρτης διακόπτονται για όλον τον Ιούλιο και θα επαναληφθούν από την 1η Αυγούστου στο Καστέλ Γκαντόλφο, όπως ανακοίνωσε προ ημερών το γραφείο του Ποντίφικα.

Τις Κυριακές, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα απαγγέλλει την προσευχή του Αγγέλου από την θερινή του κατοικία, σε μία ατμόσφαιρα σαφώς με μικρότερη κατάνυξη από αυτήν του Βατικανού.

Στις 11 Ιουλίου, ο ισραηλο-αργεντινός διευθυντής ορχήστρας Ντάνιελ Μπάρεμποϊμ θα προσφέρει μία συναυλία με την ισραηλο-αραβική ορχήστρα νέων, την West-East Divan Orchestra, που θα εκτελέσει την Πέμπτη και την Έκτη Συμφωνία του Μπετόβεν. Ο Πάπας ως ακραιφνής μουσικόφιλος είχε θαυμάσει την 1η Ιουνίου ανάλογη συναυλία, με την Ένατη Συμφωνία του Μπετόβεν τότε, που είχε δοθεί στο Μιλάνο προς τιμήν του Μπάρεμποϊμ, ο οποίος είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής της Σκάλας.

Εν γένει η δραστηριότητα του Πάπα κατά τη διάρκεια των διακοπών του θα είναι μετριασμένη, έπειτα και από το πρόσφατο σκάνδαλο των διαρροών Vatileaks. Ωστόσο θα συνεχίσει να δέχεται τους στενούς του συνεργάτες, κυρίως για να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών για το σκάνδαλο.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο Ποντίφικας απαρνείται τον παραθερισμό στις ιταλικές Άλπεις, προτιμώντας την γαλήνη του παπικού παλατιού στις όχθες της λίμνης Αλμπάνο, προετοιμαζόμενος ψυχικά για το βαρύ πρόγραμμα που τον περιμένει άμα τη επιστροφή του, στα μέσα Σεπτεμβρίου, στα καθήκοντά του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε