Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ξεκληρίστηκε 11μελης οκογένεια από κατα λάθος έκρηξη!

Ξεκληρίστηκε 11μελης οκογένεια από κατα λάθος έκρηξη!

Ενδεκαμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε όταν αυτοσχέδια βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε δρόμο στο νότιο Αφγανιστάν εξερράγη κατά τη διέλευση του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε.

“Και οι έντεκα επιβάτες του οχήματος σκοτώθηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού κατά τη διέλευση του αυτοκινήτου τους στις 07:50′ τοπική ώρα” (06:20′ ώρα Ελλάδος), δήλωσε ο Μοχάμαντ Τζαν Ρασουλιάρ, εκπρόσωπος της επαρχίας Ζαμπούλ.”Ερχονταν από το Πακιστάν και μετέβαιναν στην επαρχία Γαζνί μέσω της Ζαμπούλ”, πρόσθεσε.

Πέντε άνδρες, τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά σκοτώθηκαν. Ήταν αφγανοί πρόσφυγες που επέστρεφαν από το Πακιστάν.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μια ημέρα μετά το θάνατο 13 αμάχων και τον τραυματισμό δεκάδων σε έκρηξη παρόμοιας βόμβας κατά τη διέλευση του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν στη δυτική επαρχία Νιμρόζ.

Στη γειτονική επαρχία Κανταχάρ αργά χθες βράδυ τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη μιας νάρκης και ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού. Τα θύματα ήταν δύο αγρότες πάνω σε γαϊδουράκι που πάτησε σε νάρκη στην περιοχή Μαρόφ. Η δεύτερη βόμβα εξερράγη όταν κόσμος έτρεξε να βοηθήσει τους αγρότες.

“Δύο ακόμη άμαχοι σκοτώθηκαν στη δεύτερη έκρηξη”, είπε εκπρόσωπος της επαρχίας.

Οι αυτοσχέδιες βόμβες, εύκολο να κατασκευαστούν και με μικρή δαπάνη, αποτελούν συχνά αιτία θανάτου για τους άμαχους στο Αφγανιστάν.Οι άμαχοι είναι τα πρώτα θύματα του πολέμου στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.777 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2010, ο βαρύτερος απολογισμός στα σχεδόν δέκα χρόνια πολέμου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε