Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ξεκληρίστηκε οικογένεια στο Ιράκ

REUTERS
REUTERS
Οκτώ μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν έπειτα από πυροβολισμούς που έπληξαν σήμερα την κατοικία τους στο Μπαΐτζι, 200 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.
Στόχος της επίθεσης ήταν η οικογένεια του δικηγόρου Χαϊραλάχ Τσάτι,
 
“Ο Χαϊραλάχ Τσάτι, η γυναίκα του, πέντε γιοί και ένας συγγενής τους που έμενε στο σπίτι τους σκοτώθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί στο Μπαΐτζι”, είπε αξιωματικός της αστυνομίας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
 
“Ένοπλοι επιτέθηκαν στο σπίτι τους και άνοιξαν πυρ εναντίον της οικογένειας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση αλλά η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη”, πρόσθεσε.
 
Ο αξιωματικός διευκρίνισε ότι ένας από τους γιους του Τσάτι ήταν δικαστικός ανακριτής.
 
Εκπρόσωπος του μεγαλύτερου νοσοκομείου του Τικρίτ δήλωσε ότι στο νοσηλευτήριο μεταφέρθηκαν οκτώ πτώματα –επτά άνδρες και μια γυναίκα– που έφεραν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες.
 
Σε μήνυμα που ανάρτησε στις 25 Ιουλίου στο Ιντερνετ το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη χώρα αυτή, ανακοίνωνε “μια ιερή επιχείρηση στη διάρκεια του ραμαζανιού” η οποία θα είχε “επιμελώς επιλεγμένους στόχους”, κυρίως τις “δυνάμεις ασφαλείας, το στρατό και σιίτες”.
 
Νωρίτερα η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή της να ενισχύσει τον αγώνα της στο Ιράκ κυρίως “καταδιώκοντας και εξουδετερώνοντας τους δικαστές, τους εισαγγελείς και όσους τους προστατεύουν”.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε