Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ξεμένει από συμμάχους ο Άσαντ – Σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά

ΦΩΤΟ REUTERS

Περισσότεροι από 65 άνθρωποι έχουν χάσει τις τελευταίες 24 ώρες τη ζωή τους στη Συρία. Τη Δεύτερα, οι αρχές ασφαλείας σκότωσαν επτά ανθρώπους, μεταξύ τους μια μάνα και τα δυο της παιδιά.

Η άτυχη γυναίκα με τα δυο της παιδιά έκαναν το… λάθος να προσπαθήσουν να φύγουν από τη συνοικία Χουάικα, της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ, αλλά οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας αποφάσισαν να τους σταματήσουν με τον μοναδικό τρόπο που ξέρουν: σκοτώνοντας τους.

«Προσπάθησαν να φύγουν για να βρουν μια πιο ήσυχη περιοχή να ζήσουν, όταν μπήκαν στο στόχαστρο μιας περιπόλου», σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Άλλη μια γυναίκα σκοτώθηκε επίσης στην Ντέιρ αλ Ζορ, αλλά αυτή τη φορά στη δυτική συνοικία αλ Τζούρα, όπου ακόμη 34 άνθρωποι συνελήφθησαν. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μία ομάδα ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας έκαιγαν τα ποδήλατα που οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν ως μεταφορικό μέσο.

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη Ντεράα από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, που συμμετείχε στην κηδεία ενός νεαρού Σύρου ο οποίος σκοτώθηκε την προηγούμενη ημέρα στην πόλη, ενώ συμμετείχε σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι ένας από τους νεκρούς είναι ο Μαέν Γιούσεφ Αουαντάτ, ένας πολιτικός αγωνιστής, που προσφάτως απελευθερώθηκε.

Μόνο την Κυριακή τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ντέιρ αλ Ζορ, ενώ 1.500 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Χάμα.

Την ίδια ώρα, το καθεστώς Άσαντ χάνει και τους συμμάχους που του είχαν απομείνει από τον Αραβικό κόσμο. Μετά τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τους πρεσβευτές τους από τη Δαμασκό και κάλεσαν την κυβέρνηση της Συρίας να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που έχουν αιματοκυλίσει τη χώρα.

Συγχρόνως, έγινε γνωστό ότι άμεσα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία.

Την Τρίτη, άλλωστε, μεταβαίνει στη Δαμασκό ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αφού η κατάσταση στη Συρία προκαλεί έντονη ανησυχία στην Άγκυρα. Και αυτό ακριβώς αναμένεται να είναι το “ηχηρό” μήνυμα που θα μεταφέρει στο καθεστώς Άσαντ ο Τούρκος υπουργός.

Στο μεταξύ, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Συρίας, μετά την απαγόρευση χορήγησης βίζα και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων εναντίον περίπου σαράντα ατόμων και εταιρειών του καθεστώτος.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες είναι αρμόδιοι για να προετοιμάσουν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου μία λίστα επιλογών για την επιβολή νέων κυρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκτακτη σύσκεψη στην Άγκυρα με θέμα τη Συρία- Επικίνδυνη ένταση με τη Δαμασκό

Χάκερς μπήκαν στη σελίδα του ΥΕΘΑ της Συρίας! Ανέβασαν φωτό νεκρών!

Ο Αραβικός κόσμος εναντίον της Συρίας – Ρέει το αίμα

Αλλη μια ευχή από τον γ.γ. του ΟΗΕ…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε