Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξεμπλοκάρει την 6η δόση και το ΔΝΤ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Αργία χθες στις ΗΠΑ λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, αλλά το ΔΝΤ εξέδοσε ανακοίνωση που φαίνεται ότι ανάβει το πράσινο φως για την έκτη δόση και από την πλευρά του

“Καλωσορίζουμε το ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος το οποίο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ σε οικονομική υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και το Ταμείο”.
Το ΔΝΤ εκφράζει επίσης ικανοποίηση ότι η Νέα Δημοκρατία “δεσμεύτηκε να διαβεβαιώσει ότι όποιες αλλαγές στις πολιτικές ενδέχεται να προτείνει, θα είναι συνεπείς με το βασικό πλαίσιο αυτού του προγράμματος”.

Η επιστολή του προέδρου της ΝΔ, είχε ως αποδέκτες τους προέδρους του Eurogroup, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Νωρίτερα σήμερα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός χαιρέτησε και εκείνος το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά ως “ικανοποιητικό”, προσθέτοντας ότι ήδη υπάρχει μια θετική ανταπόκριση από το εξωτερικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε