Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ξένα ΜΜΕ: “Όχι σε πρόωρες εκλογές είπε ο Παπανδρέου”

REUTERS
Στην απόρριψη από τον πρωθυπουργό του ενδεχομένου των πρόωρων εκλογών αναφέρονται τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετά τις περιφερειακές εκλογές στην χώρα μας.
Το BBC επισήμαινε το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες ενώ αναφέρεται και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού.
 
Το Associated Press αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός απέσυρε την απειλή των πρόωρων εκλογών και σημειώνει την αναφορά του ότι οι Έλληνες έδειξαν ότι θέλουν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.
 
Από την πλευρά του το Reuters αναφέρεται στην ικανοποίηση του πρωθυπουργού από το αποτέλεσμα όπως την έδειξε στις δηλώσεις του και ότι θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Και το Bloomberg κάνει λόγο ότι ο πρωθυπουργός πιέζεται πλέον να μειώσει το χρέος της χώρας μετά τις εκλογές.
 

 
Στη μετατροπή των εκλογών σε δημοψήφισμα για την κυβερνητική πολιτική αναφέρεται το ρεπορτάζ του Guardian και τονίζει ότι, παρά το ότι η κυβέρνηση το αρνείται, υπάρχει η πιθανότητα νέων μέτρων λιτότητας μετεκλογικά. Αυτό εξηγεί την μετατροπή των εκλογών σε ψήφο εμπιστοσύνης, υπογραμμίζει η Ελένα Σμιθ.
 
Οι New York Times σε ανταπόκριση από την Αθήνα καταγράφουν την οργή των πολιτών για την κυβερνητική οικονομική πολιτική.
 
Και η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρεται στο όχι του πρωθυπουργού στις πρόωρες εκλογές και σημειώνει πως ίσως γίνουν κι άλλες μεταρρυθμίσεις.
 
 
Στην εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ «άντεξε» στην δοκιμασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στην Ελλάδα, παρά τις όποιες απώλειες, προβαίνουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης
 
Η The Sydney Morning Herald έχει τίτλο «Ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός αναιρεί την απειλή για πρόωρες εκλογές», αλλά όλα τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ισχυρές επιδόσεις του κυβερνώντος κόμματος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αν ληφθούν υπόψη τα σκληρά μέτρα λόγω του μνημονίου.
 
Επισημαίνεται, ωστόσο, το μεγάλο ποσοστό αποχής, ενώ τονίζεται ότι οι εκλογές αυτές σηματοδοτούν αφενός την πρώτη δοκιμασία για την κυβέρνηση μετά την επιβολή του προγράμματος λιτότητας και αφετέρου την έναρξη εφαρμογής της αυτοδιοικητικής αποκέντρωσης.
 
Τέλος, γίνεται αναφορά στο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας εκ μέρους της ΕΕ και του ΔΝΤ και στο πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε