Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ξέσπασε “πόλεμος” στη Ρώμη λόγω του χιονιού

Ξέσπασε “πόλεμος” στη Ρώμη λόγω του χιονιού

Η ιταλική πρωτεύουσα ντύθηκε στα λευκά. Φαίνεται όμως δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τη λευκή επιδρομή…

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στη Ρώμη οπου ο δήμαρχος, Τζάνι Αλεμάνο, είχε υποσχεθεί τη χρήση χιλίων πεντακοσίων οχημάτων και δυο χιλιάδων πεντακοσίων ανδρών, για τον καθαρισμό των δρόμων και των πεζοδρομίων. Μέχρι αργά χθες βράδυ, όμως, δεν είχε πιάσει δουλειά κανείς.

Τα λεωφορεία γύρισαν στα πάρκιγκ και οι οδηγοί ζήτησαν από τους επιβάτες να κατέβουν. Στον κεντρικό σταθμό της Ρώμης, Τέρμινι, από είκοσι αποβάθρες, είναι ανοικτές μόνον οι έξι. Πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην πρωτεύουσα και να συνεχίσουν με τα πόδια.

Ο δήμαρχος Αλεμάνο, δηλώνει τώρα ότι “η υπηρεσία μετεωρολογικών προβλέψεων δεν είχε δώσει επαρκή στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με το εξαιρετικά έντονο κύμα κακοκαιρίας”.

Ο υπεύθυνος, όμως, της πολιτικής προστασίας, Φρανκο Γκαμπριέλι του απαντά ότι “όλοι γνώριζαν πολύ καλά τι θα συνέβαινε, αφού οι μετεωρολογικές προβλέψεις, άλλωστε, δημοσιεύονται και στον ιστότοπο του δήμου της Αιώνιας Πόλης”. Πολλοί Ρωμαίοι, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, δεν κρύβουν την οργή τους για τους χειρισμούς του δημάρχου τους.

Πάνω από εκατό επιβάτες, έμειναν εγκλωβισμένοι επί δώδεκα ώρες σε τραίνο, λίγο έξω από την ιταλική πρωτεύουσα, χωρίς θέρμανση. Με εντολή του δημάρχου, που εκδόθηκε αργά χθες βράδυ, η κυκλοφορία, στους δρόμους της Ρώμης, επιτρέπεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι λιγοστοί, όμως, οδηγοί που κυκλοφορούν με τα ΙΧ, στην πλειοψηφία τους, δεν τις έχουν προμηθευθεί.

Ο Αλεμάνο ζήτησε από τηλεοράσεως, σε όσους πολίτες μπορούν, να προσφέρουν εθελοντικά την βοήθειά τους για να μπορέσει να καθαριστεί η πόλη, μέχρι το βράδυ.

Μια γυναίκα έχασε την ζωή της έξω από την πόλη Αβελίνο, της νότιας Ιταλίας, όταν η οροφή του θερμοκηπίου της, υποχώρησε υπό την πίεση του χιονιού και την καταπλάκωσε.

Διαβάστε
Το φονικό κύμα κακοκαιρίας εξακολουθεί να σαρώνει την Ευρώπη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε