Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ξέθαψαν τον Σιμόν Μπολίβαρ για να δουν αν δολοφονήθηκε

Οι αρχές της Βενεζουέλας προχώρησαν στην εκταφή του Σιμόν Μπολίβαρ ώστε να διαπιστωθεί αν δολοφονήθηκε από τους Κολομβιανούς αντιπάλους του!

Στα λείψανα του ήρωα της ανεξαρτησίας της Λατινικής Αμερικής, Σιμόν Μπολίβαρ, θα γίνουν ιατροδικαστικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν τον είχαν δηλητηριάσει οι εχθροί του στην Κολομβία. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, διαφωνεί με την άποψη ότι ο Μπολίβαρ πέθανε από φυματίωση στην Κολομβία το 1830.

Αντιθέτως, επιμένει ότι ο άνθρωπος που απελευθέρωσε μεγάλο μέρος της Νότιας Αμερικής από τους Ισπανούς, δολοφονήθηκε από έναν Κολομβιανό αντίπαλό του, το στρατηγό Φρανσίσκο ντε Σανταντέρ. Έτσι, το νεοϊδρυθέν εγκληματολογικό εργαστήριο της Βενεζουέλας θα αναλάβει ως πρώτη υπόθεση να εξετάσει το θάνατο του ήρωα που ορισμένοι αποκαλούν “Τζορτζ Ουάσινγκτον της Λατινικής Αμερικής”.

Τον περασμένο Απρίλιο ένας Αμερικανός επιστήμονας, ο Πολ Ογουέρτιρ του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τη θεωρία πως ο Μπολίβαρ πέθανε λόγω δηλητηρίασης από αρσενικό. Ωστόσο, διαφωνεί με την υπόθεση της δολοφονίας και λέει ότι πιθανότατα ήπιε μολυσμένο νερό ή χρησιμοποίησε το δηλητήριο εν γνώσει του ως θεραπεία για πονοκεφάλους ή αιμορροΐδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε