Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ξεχασμένο βλήμα όλμου σκότωσε 4 παιδιά στο Βιετνάμ

Ξεχασμένο βλήμα όλμου σκότωσε 4 παιδιά στο Βιετνάμ

Βλήμα όλμου που δεν απομείνει από τον πόλεμο του Βιετνάμ εξερράγη και παρέσυρε στο θάνατο τέσσερα παιδιά, ηλικίας από 4 έως 11 χρόνων.

Η έκρηξη σημειώθηκε την Κυριακή στην περιφέρεια Βουνγκ Λιέμ στην επαρχία Βινχ Λονγκ και από αυτή σκοτώθηκαν ακαριαία τρία παιδιά ηλικίας από τεσσάρων έως 11 ετών, ενώ ένα εξάχρονο αγόρι υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν σοβαρά δύο παιδιά και δύο άνδρες που περνούσαν από το σημείο εκείνο, σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής.

Τα παιδιά έπαιζαν με το βλήμα όλμου το οποίο βρήκαν κάτω από θάμνους.
Σύμφωνα με την αρχική έρευνα, ο θείος των παιδιών Νγκουγιέν Βαν Λατ, βρήκε το βλήμα πριν από πέντε χρόνια και χωρίς να ειδοποιήσει τις αρχές το έκρυψε κάτω από τους θάμνους, όπως είπε ο επικεφαλής της κοινότητας Χιεού Νγκιά, Χουγίνχ Θανχ Ναν.

Η περιφέρεια Βουνγκ Λιέμ υπήρξε προπύργιο των κομμουνιστών στη διάρκεια του πολέμου και στόχος για τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Renew, μία φιλανθρωπική οργάνωση η οποία εδρεύει στο Βιετνάμ και βοηθάει εκείνους που έχουν τραυματιστεί από βόμβες που απέμειναν από τον πόλεμο, το 10% από τα 15 εκατομμύρια τόνους πυρομαχικών που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ στη διάρκεια του πολέμου, δεν εξερράγησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ : Βιετνάμ. Ο πόλεμος που απέδειξε ότι οι εξοπλισμοί δεν αρκούν για να κερδίσεις

 

Πώς είναι σήμερα το κορίτσι της φωτογραφίας που συμβολίζει τον τρόμο του πολέμου στο Βιετνάμ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε