Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε! – Τα επτά χρόνια φαγούρας έγιναν… 8 και κάτι!

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε! – Τα επτά χρόνια φαγούρας έγιναν… 8 και κάτι!

Ο μήνας του μέλιτος κρατάει… λίγο περισσότερο πριν αρχίσουν τα προβλήματα του έγγαμου βίου.

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι ο… «μαγικός αριθμός» είναι το επτά. Εξ ου και τα «επτά χρόνια φαγούρας» που σηματοδοτούσαν την αρχή στα προβλήματα των παντρεμένων ζευγαριών. Αυτά όμως έχουν αλλάξει πια. Η κρίσιμη περίοδος πθα είναι οκτώ χρόνια και οκτώ μήνες σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη.

Αυτό αποδίδεται στο ότι οι άνθρωποι σήμερα παντρεύονται σε μεγαλύτερη ηλικία, λόγω σπουδών και μακρύτερης διαμονής στην πατρική εστία, επομένως, χωρίζουν και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι κατά μέσον όρο, οι γυναίκες χωρίζουν στα 38 τους χρόνια, ενώ οι άντρες στα 40.

Με το να παντρεύονται σε μεγαλύτερη ηλικία, καταλήγουν οι ερευνητές, είναι οπωσδήποτε ωριμότεροι και δεν καταφεύγουν με την πρώτη δυσκολία που αντιμετωπίζει η σχέση τους, στο διαζύγιο. Προσπαθούν να βρουν λύση στα προβλήματά τους για να μη διαλυθεί η οικογένεια και για να μη βρεθούν σε ασθενέστερη οικονομική θέση με τη μοιρασιά της περιουσίας.

Επίσης, οι μπαμπάδες καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, από ότι πριν 20- 30 χρόνια, να μη διαλυθεί ο γάμος, δεδομένου ότι στην πλειονότητα είναι εκείνοι που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση αναφορικά με την επιμέλεια των παιδιών.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, έχουν διπλασιαστεί, από το 1992, οι ντε φάκτο σχέσεις, ενώ οι πολιτικοί γάμοι υπερισχύουν κατά πολύ των θρησκευτικών. Πιο συγκεκριμένα, το 69% των γάμων που τελέστηκαν το 2010, ήταν πολιτικοί, ενώ μόνο 31% των μελλονύμφων ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας, το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακόμη, μαμάδες γίνονται οι σημερινές γυναίκες, κατά μέσο όρο σε ηλικία 28,8 ετών, ενώ το 1990 αποκτούσαν το πρώτο τους παιδί, κατά μέσο όρο, στα 27,6.

Οι αναλυτές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά είναι εκείνα που πληρώνουν τα σπασμένα του διαζυγίου, δεδομένου ότι ένα παιδί ανά επτά οικογένειες, μένει σε σπίτι με τον ένα μόνο γονιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντε να βρείς παρανυφάκια! – Νυφικό με ουρά 2750 μέτρων!

Γυμνός ομαδικός γάμος στη Τζαμάικα! Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε