Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Ξύνονται” στη… γκλίτσα του Κιμ Γιονγκ ουν! “Βομβαρδισμός” από ΗΠΑ και Νότια Κορέα [pics]

Κιμ Γιονγκ Ουν ΗΠΑ Νότια Κορέα

Παιχνίδια εντυπώσεων ξανά πάνω από τη βορειοκορεατική χερσόνησο. Μετά τις φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν από την τελευταία εκτόξευση πυραύλου, ήρθε η κοινή άσκηση από ΗΠΑ και Νότια Κορέα.

Προκαλεί εκείνος (Κιμ Γιονγκ Ουν), προκαλούν κι εκείνοι (ΗΠΑ, Νότια Κορέα). Και κάπως έτσι περνούν οι μέρες στη βορειοκορεατική χερσόνησο και όχι μόνο.

Όλα αυτά ενώ η Βόρεια Κορέα φρόντισε να στείλει ένα ακόμη μήνυμα: πως όσο της επιβάλλουν κυρώσεις, τόσο εκείνη θα “τρέχει” να ολοκληρώσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο “βομβαρδισμός”

Σε μια επίδειξη ισχύος μετά την τελευταία βαλλιστική δοκιμή της Πιογνγκγιάνγκ, ΗΠΑ και Νότια Κορέα θέλησαν, προφανώς, να στείλουν μήνυμα στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Έστειλαν τέσσερα “αόρατα” αμερικανικά καταδιωκτικά και δυο βομβαρδιστικά αεροπλάνα πάνω από την κορεατική χερσόνησο μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Τέσσερα καταδιωκτικά F-35B και δύο βομβαρδιστικά B-1B πήραν μέρος σήμερα το πρωί της Δευτέρας (18.09.2017) σε ασκήσεις προσομοίωσης βομβαρδισμού.

Τα αμερικανικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν ασκήσεις με τέσσερα νοτιοκορεατικά καταδικωτικά F-15K πριν επιστρέψουν στις βάσεις τους στο Γκουάμ και την Ιαπωνία.

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας έδωσε στη δημοσιότητα και τις απαραίτητες… φωτογραφίες.

Διαβάστε πιο κάτω την οργισμένη ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας για τις νέες κυρώσεις

Σε αυτές φαίνονται τα αμερικανικά F-35B να ρίχνουν βόμβες GBU-32 κατά τη διάρκεια άσκησης προσομοίωσης. «Χτύπησαν» στόχους στο πεδίο βολής Pilseung, στην επαρχία Gangwon-do της Νότιας Κορέας.

ΗΠΑ Νότια Κορέα

Τα νοτιοκορεατικά καταδικωτικά F-15K έριξαν βόμβες MK-82 και MK-84, εκτός από τις GBU-32.

ΗΠΑ – Νότια Κορέα σε νέες κοινές ασκήσεις

Πέρα από την άσκηση που έγινε τη Δευτέρα, ΗΠΑ και Νότια Κορέα θα κάνουν νέες κοινές ασκήσεις. Θα συμμετάσχουν ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο και τα πλοία συνοδείας του μαζί με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας. Η άσκηση θα γίνει τον επόμενο μήνα.

Στο πλαίσιο της άσκησης, ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B θα αναπτυχθεί στο έδαφος της Κορεατικής Χερσονήσου αργότερα μέσα στον μήνα. Κοινές ασκήσεις αντιπυραυλικής ετοιμότητας θα διεξαχθούν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Βόρεια Κορέα: Όσο μας πιέζετε, τόσο θα “τρέχουμε”

Όσο περισσότερο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επιβάλλουν κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας, τόσο γρηγορότερα θα κινηθεί για να ολοκληρώσει τα πυρηνικά σχέδιά της.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η Πιονγκγιάνγκ μέσω εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της, τον οποίο επικαλείται το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι πιο πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αντιπροσωπεύουν «την πιο εμπαθή, ανήθικη και απάνθρωπη πράξη εχθρότητας για τη φυσική εξόντωση του λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας, για να μην αναφέρουμε το σύστημα και την κυβέρνησή της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα ψήφισμα που συνέταξαν οι ΗΠΑ για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ. Στις κυρώσεις περιλαμβάνονται: απαγόρευση εισαγωγών υφαντουργικών προϊόντων από τη Βόρεια Κορέα και των εξαγωγών πετρελαίου και βενζίνης προς τη χώρα.

Οι… φωτογραφίες του χαρούμενου Κιμ Γιονγκ Ουν

Όλα αυτά το καθεστώς της Βόρειας Κορέας φρόντισε το περασμένο Σάββατο (16.09.2017) να δώσει φωτογραφίες από την τελευταία – χρονικά- πυραυλική δοκιμή.

Το φωτογραφικό υλικό πλουσιότατο. Αλλού ο Κιμ Γιογνκ Ουν κοιτάει τον ουρανό και θαυμάζει τον πύραυλό του. Αλλού τον βλέπει ενώ εκτοξεύεται. Κι αλλού γελάει από… ευτυχία για την επιτυχή βαλλιστική δοκιμή.

Κιμ Γιονγκ Ουν

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA, Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις