Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΚΤΚ: Η συμφωνία με την τρόικα θα κλείσει σύντομα

ΚΤΚ: Η συμφωνία με την τρόικα θα κλείσει σύντομα

Μακρά συζήτηση με τον πρόεδρο Χριστόφια ενόψει της τελικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα είχε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) Πανίκος Δημητριάδης.

Ο διοικητής δήλωσε ότι η συμφωνία με την τρόικα θα κλείσει σύντομα, ώστε να αρχίσει η ανάπτυξη της οικονομίας, η οποία εξαρτάται και από το κλείσιμο των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών. Επίσης, χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση που θα γίνει, ευκαιρία για εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η «τρόικα θα λειτουργήσει ως σύμμαχος».

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι κρίνει ως διαχειρίσιμο το χρέος της Κύπρου, όσο μεγάλο κι αν είναι το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Κι αυτό, όπως εξήγησε, γιατί το δάνειο που θα παραχωρηθεί προς την Κύπρο από το Μηχανισμό Στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι κυρίως για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Είπε ακόμη ότι η Κύπρος διεκδικεί την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης των Τραπεζών, μόλις αυτός τεθεί σε λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα υποβάθμιση της Κύπρου από την S&P

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε