Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κυκλώνας σκότωσε 54 άτομα στη Μαγαδασκάρη

Κυκλώνας σκότωσε 54 άτομα στη Μαγαδασκάρη

Ο Ηubert είναι ο πρώτος κυκλώνας που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη Μαδασκάρη.

Τουλάχιστον 54 άτομα έχασαν την ζωή τους και περί τα 98.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά το πέρασμα του κυκλώνα Hubert που έπληξε την Μαδαγασκάρη την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές του νησιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο το Γραφείο Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών,η περιοχή Ικόνγκο,περί τα 300 χιλιόμετρα ΝΑ της πρωτεύουσας Ανταναναρίβο,επλήγη περισσότερο με 15 νεκρούς.Δεκατέσσερα θύματα καταγράφηκαν στην γειτονική περιοχή Μαναντζάρι.

Ο Hubert προκάλεσε όλη την περασμένη εβδομάδα ισχυρές βροχές.Ενα αεροσκάφος γαλλικού στρατού επιχειρεί στη Μαδαγασκάρη,ενώ οι ΗΠΑ απέστειλαν επείγουσα βοήθεια 40.000 δολαρίων σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα του νησιού.

Ο Ηubert είναι ο πρώτος κυκλώνας που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη Μαδασκάρη από την έναρξη της εποχής των κυκλώνων που διαρκεί πό τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.Το 2009 τουλάχιστον 24 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους στο πέρασμα δύο άλλων κυκλώνων,ενώ 97 έιχαν χάσει την ζωή τους τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2008 από δύο άλλους κυκλώνες και 150 το 2007.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε