Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κυκλώνας Χάρβεϊ: Έως και 30 δισ. το κόστος των ζημιών για τις ασφαλιστικές

Χάρβεϊ

Η Ίρμα καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της από τη Φλόριντα αλλά κανείς δεν έχει ξεχάσει και τον Χάρβεϊ. Τον κυκλώνα που χτύπησε πριν από μερικές μέρες το Τέξας και προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων.

Ο κυκλώνας Χάρβεϊ προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές και δεκάδες θανάτους στο Τέξας και στη Λουιζιάνα.

Από το πέρασμα του Χάρβεϊ, 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Τέξας και Λουιζιάνα και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές, το κόστος των οποίων εκτιμάται πως ανέρχεται σε 100 δισεκ. δολάρια.

Τι θα πληρώσουν οι ασφαλιστικές

Το πέρασμά του ενδέχεται να κοστίσει από 25 ως 30 δισεκατομμύρια δολάρια στον κλάδο των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών συνολικά, εκτίμησε στέλεχος της γερμανικής αντασφαλιστικής εταιρείας Munich Re.

«Αυτή είναι μια ευρεία εκτίμηση. Είναι πιθανό το κόστος να αυξηθεί λίγο ακόμη, αλλά όχι πολύ», δήλωσε ο Τόρστεν Γεβόρεκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Munich Re, κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας εκδήλωσης με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κλάδου στο Μονακό.

Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των ζημιών από τον κυκλώνα αναμένεται να καλυφθεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες και ο κλάδος των αντασφαλιστικών εταιρειών δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες, προεξόφλησε ο Γεβόρεκ.

«Η εκτίμηση των απωλειών είναι ένα περίπλοκο στοιχείο, καθώς ακόμη υπάρχουν εκτεταμένες πλημμύρες (που προκάλεσε ο Χάρβεϊ). Θα πάρει καιρό, όχι μόνο μερικές ημέρες ή μερικές εβδομάδες, αλλά ίσως μήνες ή ακόμη κι έναν χρόνο πριν τα στοιχεία για τις ζημιές που αφορούν το σύνολο του τομέα να είναι αξιόπιστα και σταθερά», συμπλήρωσε ο Γεβόρεκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις