Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κυπριακό – Ερντογάν: Δεν θα φύγουμε ποτέ από την Κύπρο – Η Ελλάδα το βάζει στα πόδια

Κυπριακό – Ερντογάν: Δεν θα φύγουμε ποτέ από την Κύπρο – Η Ελλάδα το βάζει στα πόδια

– Νέα πρόκληση από τον Ερντογάν λίγες ώρες μετά την ιστορική διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη
– Δεν τίθεται θέμα να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας
– Κατηγόρησε την Ελλάδα πως «το βάζει πάλι στα πόδια από μια λύση» για το Κυπριακό
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προκλητικός για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέχεια των ανάλογων δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το Κυπριακό. Μόλις λίγες ώρες μετά το τέλος της ιστορικής, όπως χαρακτηρίστηκε, διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό με τη συμμετοχή για πρώτη φορά και των τριών εγγυητριών δυνάμεων (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία).

Ο Ερντογάν, και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης όπως άλλωστε κάνει πάντα, άρχισε τις… κορώνες και απείλησε πως η Τουρκία δεν θα φύγει ποτέ από την Κύπρο, κατηγορώντας την Ελλάδα πως «το βάζει στα πόδια από μια λύση για την Κύπρο» παρά την «ειλικρίνεια των Τουρκοκυπρίων».

Click4more: Κυπριακό: “Σκοτώθηκαν” Αναστασιάδης – Κοτζιάς – Σοβαρή διάσταση μεταξύ Αθήνας – Λευκωσίας

Και δεν σταμάτησε εκεί φυσικά! Προειδοποίησε την Ελλάδα ότι δεν θα πρέπει να περιμένει λύση στο Κυπριακό χωρίς την εγγύηση της Τουρκίας. «Η Τουρκία θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο», είπε ο Ερντογάν αποκλείοντας την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί. Όπως είπε, ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και οι δύο πλευρές να αποσύρουν τα στρατεύματά τους.

«Είπαμε στην Κύπρο και την Ελλάδα ξεκάθαρα ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν μια λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα. Θα είμαστε εκεί για πάντα» είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, μετά την προσευχή της Παρασκευής, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εναλλασσόμενης προεδρίας, προτείνοντας δυο περιόδους προεδρίας από τους Ελληνοκύπριους και μια από τους Τουρκοκύπριους, ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά ζητά τέσσερις περιόδους. «Οι όροι που προβλέπονται δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί», είπε.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε