Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κύπρος: Ελεύθεροι οι τέσσερις Ευρωβουλευτές και ο Επίσκοπος

Οι κατοχικές αρχές άφησαν ελεύθερους τους ευρωβουλευτές και τους άλλους συλληφθέντες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο,

εκτός απο τον πρώην Ευρωβουλευτή Γιαννάκη Μάτση και τον Λοΐζο Αυξεντίου, τους οποίους κατηγορούν ότι εισήλθαν σε στρατιωτική ζώνη.

Ολοι τους συνελήφθησαν απο την αστυνομία του ψευδοκράτους όταν πήγαν στις κατεχόμενες περιοχές για να διαπιστώσουν την καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς. (Διαβάστε την είδηση)

Οι κατοχικές αρχές δήλωσαν ότι προτίθενται να μεταφέρουν σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, τους δύο κρατούμενους καθώς παραπονέθηκαν για αδιαθεσία. Ο Γιαννάκης Μάτσης έχει υποβληθεί σε εγχείρηση καρδίας και ο Αυξεντίου, που είναι πρόσφυγας από την Αμμόχωστο, υποφέρει από τα νεφρά του.

Οι ευρωβουλευτές και οι υπόλοιποι που αφέθηκαν ελεύθεροι δήλωσαν οτι θα παραμείνουν με τους κρατουμένους μέχρι να τους αφήσουν κι αυτούς ελεύθερους. Μαλιστα ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος δήλωσε τηλεφωνικώς ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τους κρατουμένους και ότι δεν πρόκειται να φύγει από τις κατεχόμενες περιοχές αν δεν φύγουν όλοι.

Τους κρατουμένους επισκέφθηκε ο αρχηγός του Τουρκοκυπριακού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ, στον οποίο οι λεγόμενες αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι θα τους παρουσιάσουν την Κυριακή σε ψευδοδικαστήριο, με την κατηγορία της εισόδου σε στρατιωτική περιοχή.

Στο μεταξύ, την παράνομη σύλληψη ευρωβουλευτών και ιερωμένων από το κατοχικό καθεστώς καταδίκασαν τα κόμματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε