Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κύπρος: Η κυβέρνηση “θα διαπραγματευτεί με σοβαρότητα” με την τρόικα

Κύπρος: Η κυβέρνηση “θα διαπραγματευτεί με σοβαρότητα” με την τρόικα

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση επαναβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση εντατικά, με σοβαρότητα και προβάλλοντας τις κυπριακές θέσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για δανειοδότηση από το Μηχανισμό Στήριξης το συντομότερο δυνατόν.

Με αφορμή την διαπραγμάτευση με την Τρόικα, η οποία αναμένεται να αρχίσει μεθαύριο στην Λευκωσία, ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η επικράτηση της ενότητας στο εσωτερικό και η επίδειξη υπευθυνότητας από όλους, γεγονός που θα βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας που θα διαφυλάσσει βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, για στήριξη της κοινωνικής συνοχής και έξοδο από την ύφεση.

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο και υπέδειξε ότι «επιβάλλεται να τερματιστεί η εικοτολογία και η διασπορά ισχυρισμών που επιδεινώνουν την ψυχολογία της αγοράς, προκαλούν σύγχυση και πανικό στους πολίτες και αποπροσανατολίζουν από το στόχο που είναι η επίτευξη συμφωνίας που, υπό τις (παρούσες) συνθήκες και τα δεδομένα, θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τα συμφέροντα του τόπου μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συγκινητική ιστορία του Ομπάμα για ένα 8χρονο κοριτσάκι με λευχαιμία (VIDEO)

Αύξηση του εταιρικού φόρου στην Κύπρο θέλουν οι Γερμανοί – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε