Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κύπρος: Μια χώρα μπροστά στην στάση πληρωμών! – Άγνωστο πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες! – Σε κώμα η αγορά

Κύπρος: Μια χώρα μπροστά στην στάση πληρωμών! – Άγνωστο πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες! – Σε κώμα η αγορά

– “Στον αέρα” οι μισθοί δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων
– Αμφίβολη και η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων σε δικαιούχους
– Πλήρης παράλυση σε όλη την Κυπριακή αγορά – Χωρίς λεφτά και οι φοιτητές στο εξωτερικό
– Φόβοι ότι θα υπάρχει και πρόβλημα μισθοδοσίας και με Ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν τα χρήματά τους στην Κύπρο

Τέσσερις ημέρες πριν κλείσει ο μήνας και η Κύπρος έχει παραλύσει οικονομικά. Οι τράπεζες είναι και σήμερα κλειστές και είναι άγνωστο αν θα ανοίξουν ακόμα και αύριο! Η Λευκωσία είναι αυτές τις ημέρες μια πόλη που φυτοζωεί!

Τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα οι υπάλληλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι μέρες δεν βγαίνουν και ότι για πρώτη φορά στα χρονικά οι μισθοί τους δεν θα καταβληθούν στην ώρα τους.

Πολλοί απο αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους αφού οι τράπεζες είναι κλειστές και το ημερήσιο όριο ανάληψης δεν φτάνει ούτε για τα καθηερινά έξοδα μιας οικογένειας.

Στον Δημόσιο τομέα το Γενικό Λογιστήριο είναι έτοιμο και περιμένει την Κεντρική Τράπεζα και αυτό που λέγεται είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αν δεν πληρωθούν τέλος του μήνα, θα πληρωθούν τις πρώτες μέρες του Απριλίου.

Το προσωρινό κλείσιμο των επιχειρήσεων δεν αποκλείεται για κάποιες από αυτές να γίνει και μόνιμο μετά και το κούρεμα στις δύο μεγάλες τράπεζες.

Υπάρχουν ήδη υπάλληλοι που ειδοποιήθηκαν από τους εργοδότες τους για αναγκαστική άδεια μέχρι να διορθωθεί η κατάσταση. Αυτοί ενδεχομένως να μην γυρίζουν στην δουλειά τους ποτέ!

Κάθε ελπίδα για αναθέρμανση της εμπορικής κίνησης χάθηκε, και κάθε μέρα που περνά η ψυχολογία των καταναλωτών επιδεινώνεται και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα αφού έχουν περιορίσει τις αγορές τους.

Η έλλειψη ρευστού έχει προκαλέσει προβλήματα και στους Κύπριους φοιτητές που φοιτούν σε πανεπιστήμια στο εξωτερικό. Οι φοιτητές με το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι εκείνοι που λαμβάνουν χρήματα κάθε εβδομάδα από τους γονείς τους και όχι μηνιαία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το δραματικό παρασκήνιο του Eurogroup για την Κύπρο – Τα σοκολατάκια της Λαγκάρντ, το αρνάκι με πατάτες και η μπλόφα που δεν έπιασε

Κύπρος: κλειστές μέχρι 2 Απριλίου οι τράπεζες; – Κραχ στην οικονομία

Απώλειες 180€ εκατ. στα ταμεία συντάξεων από το κούρεμα

Πόλεμος στην Ευρώπη για τα πακέτα στήριξης – Οργή κατά Γερμανών

Στάση πληρωμών στην Κύπρο! Εργοδότες: Με κλειστές τις τράπεζες δεν μπορούμε να πληρώσουμε τίποτα και κανέναν!

Γιούνκερ: ”Ντροπή δεν είναι όλοι οι Κύπριοι γκάνγκστερ”

Ετοιμάζουν νόμο για να “βάζουν χέρι” στις καταθέσεις σε όλη την ευρωζώνη!

Θέλουν να “βάλουν χέρι” στις καταθέσεις όλης της ευρωζώνης; Δεν θεωρείται τυχαία η δήλωση Νταϊσενμπλουμ

Reuters: Πως τις τελευταίες μέρες βγήκαν από την Κύπρο εκατομμύρια ευρώ

Τους τα πήραν όλα! Το Eurogroup “γονάτισε” την Κύπρο – Αναστασιάδης: Είναι προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αναστασιάδης σε δανειστές: Θα παραιτηθώ και θα το μετανιώσετε – Η εμμονή του ΔΝΤ για συγχώνευση Κύπρου – Λαϊκής προκαλεί ρήγμα στην Τρόικα

Δραματικές ώρες για την Κύπρο! Τινάζει τα πάντα στον αέρα ο Αναστασιάδης – «Δε δέχομαι τη συγχώνευση, γυρίζω στην Κύπρο και παραιτούμαι!»

Έφυγαν… καρέκλες στο προεδρικό! Αναστασιάδης σε Βελκουλέσκου: Δε σε αντέχω άλλο! Όλο το παρασκήνιο

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε