Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κύπρος: Νέα έκκληση του υπ. οικονομικών για έγκριση των μέτρων απο τη Βουλή

Να εκριθεί ομόφωνα το πακέτο μέτρων απο τη Βουλή στις 25 Αυγούστου ζήτησε εκ νέου ο κύπριος υπουργός οικονομικών.

Νέα έκκληση απηύθυνε ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Κίκης Καζαμίας για ομόφωνη έγκριση από τη Βουλή ως έχει του πακέτου μέτρων λιτότητας , που προτείνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης , λέγοντας ότι η ψήφισή τους αποτελεί συνταγή εξόδου από τα αδιέξοδα.

Υπό την σκιά της προειδοποίησης των Standard and Poors, για νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής Οικονομίας, με το επιχείρημα, μεταξύ άλλων, της αδυναμίας της κυβέρνησης να περάσει μέτρα στη Βουλή, ο κ. Καζαμίας δήλωσε ότι στις 25 Αυγούστου θα πρέπει να σταλεί το πρώτο θετικό μήνυμα προς τα έξω.

Πρόσθεσε ότι την επομένη της ψήφισης των μέτρων θα αρχίσουν διαβουλεύσεις για το δεύτερο πακέτο το οποίο δεν θα κατατεθεί μαζί με τον Προϋπολογισμό στις αρχές Οκτωβρίου, όπως προαναγγέλθηκε, αλλά θα είναι έτοιμο μόνο λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του πρώτου πακέτου και θα προωθηθεί αμέσως στη Βουλή.

«Δεν είναι ώρα για διαμάχες, αλλά ώρα ευθύνης. Να έχουμε υπόψη ότι πάνω στα ερείπια δεν φυτρώνουν δάφνες», είπε ο Υπουργός.

Διαβάστε επίσης
Κύπρος: Στις 25 Αυγούστου στη Βουλή το πακέτο μέτρων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε