Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κύπρος:Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει υπογραφεί το Μνημόνιο

Κύπρος:Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει υπογραφεί το Μνημόνιο

Την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα υπογραφεί το Μνημόνιο με την τρόικα, ώστε να εκλείψει η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, εξέφρασε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) Πανίκος Δημητριάδης.

Σε συνέντευξη στο ΡΙΚ, ο κ. Δημητριάδης είπε πως θα επιδιωχθεί το δάνειο να χορηγηθεί με όσο το δυνατό πιο ευνοϊκούς όρους, τους οποίους δύσκολα θα βρει κανείς από άλλη πηγή δανεισμού.

Αναφερόμενος σε πληροφορίες για μειώσεις μισθών και αποκοπή του 13ου, ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι τέτοιου είδους μέτρα θα μειώσουν τα εισοδήματα και θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά και κατ΄επέκταση στην ίδια την οικονομία.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι επίκεινται μεγάλες αλλαγές, που θα αφορούν τα δημοσιονομικά και το τραπεζικό σύστημα, σημειώνοντας ότι και με τη βοήθεια από τον Μηχανισμό Στήριξης «ο κυπριακός λαός θα δει φως στην άκρη του τούνελ και η οικονομία θα ανακάμψει».

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε επίσης στην έρευνα που διενεργείται για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας σε ό,τι αφορά την αγορά ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες και την επέκτασή τους στο εξωτερικό.

Σχετικά τόνισε πως, εάν αποφεύγονταν επεκτάσεις τραπεζών στο εξωτερικό στην περίοδο της κρίσης, σίγουρα η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα θα βρίσκονταν αυτήν τη στιγμή σε καλύτερη κατάσταση. Γι’ αυτό, πρόσθεσε και θα πρέπει να απαντηθούν κάποια ερωτήματα για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ύφεση έως το 2014 η οικονομία της Κύπρου

 

Τρόικα: Χειρότερη από ότι περιμέναμε η κατάσταση της Κύπρου

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε