Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

“Κυβερνητικά ελικόπτερα έριξαν νάρκες στη θάλασσα στο λιμάνι της Μιζράτα”

Αυτό υποστηρίζουν οι εξεγερμένοι στη Λιβύη, οι οποίοι κατηγορούν τις δυνάμεις του Καντάφι οτι για να πετάξουν τις νάρκες χρησιμοποίησαν ελικόπτερα που έφεραν το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού.

Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι ελικόπτερα πέταξαν πάνω από τη Μιζράτα παραβιάζοντας την ζώνη εναέριου αποκλεισμού που η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει αναλάβει να επιβάλλει πάνω από τη Λιβύη. Παρόλα αυτά δεν διευκρίνισε αν τα ελικόπτερα έφεραν το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με τον Σουλεϊμάν Φορτίγια, εκπρόσωπο της Μιζράτας στο εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, μικρά ελικόπτερα πέταξαν πάνω από την πόλη και έριξαν νάρκες στη θάλασσα στο λιμάνι, μοναδικό σύνδεσμο της πολιορκημένης πόλης με τον υπόλοιπο κόσμο.

“Εφεραν το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, ώστε όσοι τα έβλεπαν να πίστευαν ότι πρόκειται για ανθρωπιστική αποστολή”, πρόσθεσε.

Οταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι ένα από τα πλοία του που παίρνει μέρος στις επιχειρήσεις της συμμαχίας είδε χθες ελικόπτερα πάνω από τη Μιζουράτα.

“Ακούσαμε να λένε για ελικόπτερα που έφεραν το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού”, δήλωσε αυτός ο αξιωματούχος διευκρινίζοντας ότι καμία ανθρωπιστική πτήση δεν ήταν προγραμματισμένη.

Νωρίτερα, οι εξεγερμένοι είχαν δηλώσει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν τέσσερις δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου με αποτέλεσμα να τις καταστρέψουν και να προκληθεί πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε σε ακόμη τέσσερις.

“Σημειώνονται ακόμη επιθέσεις με πυραύλους Γκραντ αλλά οι μαχητές μας αντιστέκονται”, δήλωσε ο στρατηγός Αχμεντ Ομαρ Μπάνι, στρατιωτικός εκπρόσωπος του εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

“Προσπάθησαν πάλι να καταστρέψουν το λιμάνι της Μιζουράτας, όμως οι μαχητές μας δεν τους το επέτρεψαν”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αλλάξει τακτική και επικεντρώνουν πλέον τις επιθέσεις τους στις δεξαμενές καυσίμων της πόλης. “Θέλουν να στερήσουν τα καύσιμα από την επανάσταση”, επεσήμανε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε