Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λ.Οίκος: “Δεν δίναμε λεφτά στον Καρζάι”

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει ότι δίνει “τσάντες με λεφτά” στον πρόεδρο του Αφγανιστάν Χάμιντ Καρζάι.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι δίνει “τσάντες με λεφτά” σε στελέχη της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, αντιδρώντας στην δήλωση του προέδρου της χώρας Χάμιντ Καρζάι ότι δέχεται βοήθεια από “διάφορες φίλες χώρες”–περιλαμβανομένου του Ιράν.
 
“Παρέχουμε βοήθεια στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν διαμέσου ενός αρκετά καλά θεσμισμένου προγράμματος αναπτυξιακής βοήθειας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.
 
“Δεν δίνουμε μεγάλες τσάντες με λεφτά”.
 
Ωστόσο, ερωτηθείς κατά πόσον μπορεί να βεβαιώσει ότι ουδεμία κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ προβαίνει σε πληρωμές με μετρητά στο Αφγανιστάν, ο Γκιμπς επέλεξε μια πιο επιφυλακτική στάση.
 
“Βασίζομαι στη γνώση που έχω για το ζήτημα αυτό, και δεν ξέρω”, είπε.
 
Την Δευτέρα, ο Καρζάι δήλωσε ότι ο προσωπάρχης του έχει λάβει “τσάντες με λεφτά” από το Ιράν, αλλά τόνισε ότι οι πληρωμές είναι “διαφανείς” και αποτελούν μια “μορφή βοήθειας από μια φιλική χώρα”. Στο θέμα αναφέρθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας την αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο εξέφρασε “σκεπτικισμό” και δια του εκπροσώπου του Φίλιπ Κρόουλι κάλεσε την κυβέρνηση στην Καμπούλ να διαμορφώσει το μέλλον του Αφγανιστάν “δίχως αρνητικές επιρροές από τους γείτονες” της χώρας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε