Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λαγκάρντ για Ελλάδα: Ξεκαθαρίστε την κατάσταση!

Όσο οι Έλληνες πολιτικοί παίζουν τις… κουμπάρες, οι δανειστές ανησυχούν. Και πιέζουν να υπάρχει λύση και… κυβέρνηση! Χαρακτηριστική η δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, από τη Μόσχα.

«Πρέπει να υπάρξει πολιτική σαφήνεια πριν από την αποδέσμευση της πρόσθετης οικονομικής βοήθειας», είπε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και το γεγονός πως ακόμη δεν έχει σχηματιστεί η πολυδιαφημιζόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.

«Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε, από την άποψη του ΔΝΤ και των κριτηρίων του, είναι η πολιτική σαφήνεια. Αυτή είναι μια προϋπόθεση για να προχωρήσει κάθε διαπραγμάτευση και κάθε αποδέσμευση δόσης», δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, καλωσόρισε τις προσπάθειες που καταβάλουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για την ενίσχυση του EFSF. Αλλά τόνισε ότι η ασάφεια στον τρόπο λειτουργίας του Ταμείου αποτρέπει τις επενδύσεις από τις ισχυρές αναδυόμενες οικονομίες της BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική), οι οποίες είναι διστακτικές στο να επενδύσουν στον EFSF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπανδρέου στο υπουργικό: “Ετοιμάστε τις παραιτήσεις σας. Σύντομα θα έχουμε λύση”

Δεν μας έχουν καμία εμπιστοσύνη – Ζητούν γραπτές εγγυήσεις από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να δώσουν τα χρήματα

Καρατζαφέρης: Εγώ κουμπάρος δεν γίνομαι σε αυτό

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε