Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Λαγκάρντ: Σε δύσκολη φάση το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας

REUTERS
Το ΔΝΤ ενέκρινε την 6η δόση για την χώρα μας εν μέσω θυελλώδους συνεδρίασης. “Πρέπει να εφαρμόσετε πιστά το πρόγραμμα” λέει η Κριστίν Λαγκάρντ.
Το ελληνικό πρόγραμμα διέρχεται μια «δύσκολη φάση», με τις μεταρρυθμίσεις να προχωρούν με αργό ρυθμό και την ανάπτυξη να παραμένει αδύναμη, τόνισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ τη Δευτέρα, λίγη ώρα αφότου το Ταμείο έδωσε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.
 
Η κ. Λαγκάρντ κάλεσε τη ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τις πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί, τονίζοντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Έλληνα πρωθυπουργό.
 
«Η νέα κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει την ευρεία εντολή που διαθέτει προκειμένου να εφαρμόσει πιστά το πρόγραμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Νωρίτερα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση του δικού του μεριδίου, 2,2 δισ. ευρώ, στην έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα.
 
Ωστόσο, η έγκριση της εκταμίευσης από το ΔΝΤ έγινε σε μία θυελλώδη συνεδρίαση που κράτησε περισσότερες από δύο ώρες και με τον εκπρόσωπο της Βραζιλίας να καταγγέλλει ότι παραβιάζεται το καταστατικό του Ταμείου. Μάλιστα, αποχώρησε από την αίθουσα προκαλώντας τα οργισμένα σχόλια των συναδέλφων του.
 

Το ΔΝΤ ενέκρινε την 6η δόση εν μέσω μιας θυελλώδους συνεδρίασης

Η Μέρκελ “παρέσυρε” τον Σαρκοζί και αλλάζουν την Ευρώπη – Αυτόματες κυρώσεις στις χώρες με ελλείμματα άνω του 3%

Χτύπημα-μήνυμα από την S&P – Απαντάει σε Γαλλία-Γερμανία με απειλή για υποβάθμιση όλης της Ευρωζώνης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε