Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Le Monde: Τρομοκράτης ο Σαρκοζί;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Εμπλέκουν τον γάλλο Πρόεδρο σε βομβιστική επίθεση στο Καράτσι που στοίχισε την ζωή σε 11 γάλλους! 

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα “Le Monde»  μια έκθεση της αστυνομίας του Λουξεμβούργου, αναφέρει οτι ο Νικολά Σαρκοζί εμπλέκεται σε σκάνδαλο με off shore εταιρία που χρηματοδοτούσε την προεκλογική εκστρατεία του Εντουάρντ Μπαλαντύρ, όταν ο Σαρκοζί υπηρετούσε ως υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Το συγκλονιστικό είναι οτι η έκθεση αφήνει υπόνοιες για σχέση του Γάλλου Προέδρου με την βομβιστική επίθεση στο Καράτσι το 2002, όπου σκοτώθηκαν 11 Γάλλοι πολίτες.

Η έκθεση της αστυνομίας του Λουξεμβούργου συντάχθηκε κατόπιν αιτήματος των Γάλλων δικαστών Φρανσουάζ Ντεσέ και Ζαν – Κριστόφ Ουλίν, οι οποίοι ζήτησαν την διερεύνηση της εταιρίας «Heine» με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία φαίνεται να δημιούργησε ο διεθνής βραχίονας της Ναυπηγικής εταιρίας DCNS, με την υποστήριξη του Νικολά Σαρκοζί. 

Μέσω αυτής της εταιρίας φαίνεται να διακινούνται προμήθειες, από συμβόλαια πώλησης οπλικών συστημάτων, ανάμεσα στα οποία και η πώληση των υποβρυχίων Agosta στο Πακιστάν, το 1994, κάτι το οποίο ενδεχομένως να λειτούργησε ως αφορμή για την δολοφονική επίθεση στο Καράτσι το 2002, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 11 Γάλλοι πολίτες. 

Ο Ολιβιέ Μορίς, δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στο Καράτσι, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Αυτή η έκθεση δείχνει ότι ο Νικολά Σαρκοζί βρίσκεται στο επίκεντρο της διαφθοράς και ότι είπε ψέματα στις οικογένειες.” Προσθέτοντας πως “οι οικογένειες είναι αγανακτισμένες και απαιτούν την παραίτηση του κ. Σαρκοζί.»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε