Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Λεηλασίες και χάος στη Χιλή

Ο στρατός βρίσκεται σε αρκετές περιοχές για να αποτρέψει τις λεηλασίες. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο στρατός βρίσκεται σε αρκετές περιοχές για να αποτρέψει τις λεηλασίες. ΦΩΤΟ REUTERS

 

Συνεχίζονται οι λεηλασίες στην κατεστραμμένη κατά το μεγαλύτερος τμήμα της πόλη Κονσεπσιόν των 500.000 κατοίκων ενώ χιλιάδες στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί εκεί για να αποκαταστήσουν την τάξη
 

 

μετά από τον σεισμό των 8,8 βαθμών και το τσουνάμι που ακολούθησε που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους πάνω από 700 άτομα.
 
Περιοχές της Κονσεπσιόν παρουσιάζουν εικόνα εμπόλεμης ζώνης καθώς οι λεηλασίες και οι ληστείες έχουν προσλάβει διαστάσεις παρά την έντονη παρουσία θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού στους δρόμους.
 
Σε ένα σούπερ μάρκετ εισέβαλαν δεκάδες χθες το βράδυ και στη συνέχεια εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Επιδρομή σημειώθηκε και σε ένα πυροσβεστικό σταθμό αφού οι απελπισμένοι κάτοικοι ψάχνουν για νερό και βενζίνη ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής δύο ημέρες μετά το κτύπημα του Εγκέλαδου.
 
Ορισμένοι καταστηματάρχες και κάτοικοι συγκροτούν μικρές ομάδες και με ξύλα προσπαθούν να απομακρύνουν τους επιτιθέμενους.
 
Η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ έστειλε περίπου 7.000 στρατιώτες και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας,που σήμερα επεκτάθηκε σε τρεις ακόμη πόλεις της πληγείσας ευρύτερης περιοχής,σε μία προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης και δήλωσε ότι η κυβέρνησή της αποστέλλει τρόφιμα και φάρμακα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε αρχικά στην Κονσεπσιόν και στην γειτονική περιοχή Μάουλε.
 
Η οικονομική ζημιά από τον σεισμό μπορεί να φθάσει και να ξεπεράσει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας AIR Worldwide.
 
Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 723 και αναμένεται να αυξηθούν. Πολλοί είναι ακόμη οι αγνοούμενοι. Ένα μικρό αεροπλάνο που μετέφερε βοήθεια στην Κονσεπτιόν συνετρίβη χθες και σκοτώθηκαν και οι έξι επιβαίνοντες μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε