Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λεωφορεία μόνο για Παλαιστίνιους στο Ισραήλ! – Ζωντάνεψε το καθεστώς “Απαρτχάιντ”

Λεωφορεία μόνο για Παλαιστίνιους στο Ισραήλ! – Ζωντάνεψε το καθεστώς “Απαρτχάιντ”

Σε μια πρωτοφανή κίνηση ακόμη και για τα δεδομένα του Ισραήλ προχώρησε το κράτος. Μετά από παράπονα των εποίκων οι ισραηλινές αρχές έκαναν γραμμές λεωφορείων στα οποία επιβιβάζονται μόνο Παλαιστίνιοι ώστε να μην κινδυνεύουν από επιθέσεις οι Ισραηλινοί!

Για καθεστώς Απαρτχάιντ κάνει λόγο η Παλαιστινιακή πλευρά. Ήδη όμως δύο γραμμές άρχισαν να λειτουργούν με σκοπό να μεταφέρουν Παλαιστίνιους από τα κατεχόμενα στο Ισραήλ για δουλειά… χωρίς να ενοχλούν τους εποίκους.

Ήδη η πρώτη αντίδραση ήρθε στο χωριό Κφαρ Κασέμ με τους Παλαιστίνιους να καίνε δύο λεωφορεία, όμως οι έποικοι επιμένουν ότι η κοινή χρήση λεωφορείων με τους Παλαιστίνιους βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους καθώς έχουν σημειωθεί στο παρελθόν επιθέσεις.

Το υπουργείο μεταφορών πάντως επισήμως λέει ότι οι “νέες γραμμές λεωφορείων προορίζονται για παλαιστίνιους εργαζόμενους που εισέρχονται στο Ισραήλ από το πέρασμα του Εϊάλ για να αντικαταστήσουν τους πειρατές που μεταφέρουν τους εργαζόμενους με εξωφρενικό αντίτιμο”, τονίζοντας ότι εντός του Ισραήλ οι Παλαιστίνιοι θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν σε όλα τα μέσα μεταφοράς.

Ωστόσο, η ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων B’Tselem κατήγγειλε την εφαρμογή πολιτικής διακρίσεων που ολοκληρώνει τον ντε φάκτο διαχωρισμό ανάμεσα σε εβραίους εποίκους και παλαιστίνιους κατοίκους της Δυτικής Οχθης.

Διαβάστε επίσης:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε