Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η λευκή που προσποιούνταν την Αφροαμερικανή – Την ξεσκέπασε η οικογένειά της (ΦΩΤΟ)

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: YOUTUBE
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: YOUTUBE

Έπλασε μια νέα περσόνα και από λευκή συστηνόταν ως μαύρη, αλλάζοντας σταδιακά το χρώμα του δέρματός της, τα μαλλιά της και υιοθετώντας διαφορετική προφορά.

Όταν η Rachel Dolezal μετακόμισε από το πατρικό της στη Μοντάνα έκανε ένα απροσδόκητο νέο ξεκίνημα στην Ουάσιγκτον.


Ο υιοθετημένος μαύρος αδερφός της έμεινε έκπληκτος με την αλλαγή της ξανθιάς γαλανομάτας που είχε προσεγγίσει έναν Αφροαμερικανό άντρα και προσποιούνταν πως είναι ο πατέρας της.

Παρακάλεσε τον αδερφό της Ezra να μην αποκαλύψει την αλήθεια για το παρελθόν της, ζητώντας του να ισχυριστεί πως είναι αδέρφια εξ αίματος.


“Μου ζήτησε να μην αποκαλύψω το ψέμμα της. Να μην πω σε κανέναν για τη ζωή της στη Μοντάνα επειδή είχε αρχίσει μια νέα ζωή”, υπογράμμισε ο Ezra.

Μη μπορώντας να κατανοήσει τα ψέμματά της, ήταν εξοργισμένος με την απάτη της. Κόκκινο πανί στάθηκαν οι ιστορίες της πως υπέφερε στα χέρια των λευκών γονιών της προκειμένου να ανέβει στον κόσμο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Υποστήριζε ότι οι λευκή μητέρα της και ο λευκός πατριός της τιμωρούσαν τα μαύρα παιδιά τους με μαστίγιο, ενώ κατήγγειλε στις αρχές πως είχε πέσει θύμα εγκλημάτων μίσους από λευκούς ρατσιστές.

Με αυτές τις ιστορίες κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κινήματος για τα δικαιώματα των μαύρων στον βορειοδυτικό Ειρηνικό.


Έγινε πρόεδρος της National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) στο Spokane, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ουάσιγκτον.

Ήταν καθηγήτρια Αφρικανικών Σπουδών στο τοπικό πανεπιστήμιο και έδινε παθιασμένες ομιλίες για τον αγώνα της μαύρης γυναίκας.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η φρικτή διαστρέβλωση για τους γονείς της που τους οδήγησε στην αποκάλυψη της αλήθειας.


Άλλοι βλέπουν με συμπάθεια την ιστορία της και άλλοι έχουν εξοργιστεί. Οι περισσότεροι μάλιστα πιστεύουν ότι δεν θα είχε φτάσει τόσο ψηλά στην ιεραρχία αν είχε συστηθεί ως λευκή γυναίκα από μια συντηρητική μεσοαστική οικογένεια.

Σε αντίθεση με άλλους τομείς στην Αμερική, το να είναι κανείς μαύρος στον κλάδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί πλεονέκτημα.

Φαίνεται, κατά ειρωνικό τρόπο, πως ο ρατσισμός από τους μαύρους ανθρώπους την έκανε να θέλει να γίνει μια από αυτούς.

Η οικογένειά της πιστεύει πως το σημείο καμπής υπήρξε μια υποτροφία για μεταπτυχιακό στις Καλές Τέχνες που κέρδισε στο Πανεπιστήμιο Howard, καθώς αγανάκτησαν όταν ανακάλυψαν ότι δεν ήταν μαύρη.


Ανέπτυξε απέχθεια για το γεγονός πως είναι λευκή και για τους λευκούς. Η μεταμφίεσή της ξεκίνησε γύρω στο 2006 – 2007 και μέχρι το 2011 χρησιμοποιούσε make-up για να εμφανίζεται όλο και πιο σκούρο το δέρμα της.

Μετά τις αποκαλύψεις των γονιών της συνέχισε να το αρνείται και σήμερα θα λύσει τη σιωπή της σε σύσκεψη της NAACP ενώπιον μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε