Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Λίφτινγκ” στο ξενοδοχείο Ριτζ

“Λίφτινγκ” στο ξενοδοχείο Ριτζ

Ανακαινίζεται το θρυλικό ξενοδοχείο του Παρισιού και εκτιμάται ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια.

Αγαπημένο κατάλυμα της σχεδιάστριας μόδας Κοκό Σανέλ και του συγγραφέα Μαρσέλ Προυστ, αλλά και το μέρος όπου συνήθιζε να πίνει το ποτό του ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, το “Ριτζ” ανακαινίστηκε για τελευταία φορά το 1979 όταν το αγόρασε ο δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ αλ Φαγέντ.

Τώρα, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου λένε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουν όσα δεν φαίνονται με το μάτι στους χώρους του ξενοδοχείου, όπως το υδραυλικό σύστημα, τον κλιματισμό και τον εξαερισμό του. Αυτό θα καταστήσει το “Ριτζ” ανταγωνιστικό απέναντι σε μια σειρά πολυτελών ξενοδοχείων που έχουν ανοίξει ή ανακαινιστεί πρόσφατα στην γαλλική πρωτεύουσα, όπως το Shangri-La, το Bristol και το Royal Monceau. 
  
Το προσωπικό του ξενοδοχείου–οι περισσότεροι εκ των οποίων θα χάσουν την δουλειά τους καθώς θα παραμείνει κλειστό για 27 μήνες– σπεύδει να διαβεβαίωσει τους πελάτες του ότι η ανακαίνιση δεν θα αλλάξει τίποτα από το κλασικό ύφος του.

 Όταν άνοιξε το 1898, το ξενοδοχείο το οποίο ο Ελβετός ξενοδόχος Σεζάρ Ριτζ μετέτρεψε από ιδιωτική έπαυλη του Δούκα του Γκραμόν, ήταν πολύ πρωτοπόρο για την εποχή του.

Ήταν το πρώτο ξενοδοχείο στο Παρίσι που διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα σε όλους τους ορόφους και τα δωμάτιά του διέθεταν μπάνιο.

Επίσης θα κατασκευαστεί μια σήραγγα, η οποία θα συνδέει τον υπόγειο χώρο στάθμευσης στην πλατεία Βαντόμ με το ξενοδοχείο, ώστε οι διασημότητες που θέλουν να αποφύγουν τους παπαράτσι να μπορούν να εισέρχονται σε αυτό χωρίς να γίνονται αντιληπτές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε