Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

«Λιώνει» από τον καύσωνα η Ιταλία

ΦΩΤΟ REUTERS

Με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου, η σημερινή μέρα θεωρείται η πιο καυτή του φετινού καλοκαιριού για την Ιταλία.

Από το Μιλάνο μέχρι την Ρώμη, από την Φλωρεντία μέχρι την Νάπολη και την Μεσίνα της Σικελίας η θερμοκρασία κυμαίνεται από 38 έως 42 βαθμούς γι’ αυτό και η ιταλική Πολιτική Προστασία έχει θέσει σε επιφυλακή όλο της τον μηχανισμό για την παροχή βοήθειας σε όσους υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις και ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο καύσωνας, προερχόμενος από την αφρικανική ήπειρο, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ιταλική χερσόνησο, τουλάχιστον μέχρι την τελευταία ημέρα του Αυγούστου.

Στη Ρώμη, για τρίτη συνεχή ημέρα, εθελοντές και υπάλληλοι της πολιτικής προστασίας μοίρασαν 15.000 μικρά μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό, έξω από σταθμούς του μετρό.

Παράλληλα, έχει τεθεί σε λειτουργία ένας ειδικός τηλεφωνικός αριθμός, 800-147-741 ή “Pronto Nonno” (“Εμπρός Παππού”), για τους ηλικιωμένους που δεν πήγαν διακοπές και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, λόγω της ζέστης, ή ψυχολογικής φύσεως, εξαιτίας της μοναξιάς.

Στο Μιλάνο, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών, παρατηρείται σημαντική προσέλευση κατοίκων ποτ δεν διαθέτουν κλιματισμό, σε ειδικά καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, όπου πολύ συχνά, επιλέγουν την φθηνότερη και πιο παραδοσιακή λύση: έναν έστω και περιορισμένων διατάσεων, ανεμιστήρα.

Σε όλη την χώρα πολλοί από τους Ιταλούς που θέλουν να βρουν προσωρινή ανακούφιση από την ζέστη, αυξάνουν και φέτος τις επισκέψεις τους σε κλιματιζόμενα εμπορικά κέντρα και σε σούπερ μάρκετ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε