Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λιώνουν οι πέτρες από τη ζέστη στην Κύπρο!

Γεμάτη κόσμο η παραλία της Αγίας Νάπας ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με καύσωνα τελειώνει ο Ιούλιος και με ακόμα χειρότερο καύσωνα έρχεται ο Αύγουστος φέτος στο «νησί της Αφροδίτης».

  Το πρώτο πραγματικά «καυτό» τετραήμερο του καλοκαιριού ξεκίνησε σήμερα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να είναι γνωστό πότε θα σταματήσει, διότι η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας καλύπτει την περίοδο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα κατά την οποία η θερμοκρασία προβλέπεται να ανέλθει στους 42 βαθμούς Κελσίου.

   Στα θετικά καταγράφεται το γεγονός ότι μειώνονται τα ποσοστά της υγρασίας, η οποία ταλαιπώρησε πολύ τις τελευταίες ημέρες, καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν υπάρχει καθόλου σκόνη στην ατμόσφαιρα.

  Σύμφωνα με τον αρμόδιο λειτουργό στη Μετεωρολογική Υπηρεσία, Παναγιώτη Μιχαήλ, ο υδράργυρος άρχισε να ανεβαίνει από την περασμένη Πέμπτη, όταν η θερμοκρασία έφτασε στους 39 βαθμούς Κελσίου, όπου παρέμεινε και την Παρασκευή.

   Η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 37 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 33 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Την Κυριακή η θερμοκρασία θα φθάσει στους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη θα σταθεροποιηθεί στους 42 βαθμούς Κελσίου.

    Η άνοδος της θερμοκρασίας τις τελευταίες μέρες έφερε αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρισμού, η οποία έφθασε χθες, για πρώτη φορά φέτος, τα χίλια μεγαβάτ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε