Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Λίβανος: Ο στρατός βομβάρδισε τα περίχωρα της Δαμασκού

Λίβανος: Ο στρατός βομβάρδισε τα περίχωρα της Δαμασκού

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε σήμερα τα περίχωρα της Δαμασκού, από τα οποία το καθεστώς θέλει να εκδιώξει τους αντάρτες που έχουν δημιουργήσει εκεί βάσεις τους, ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Την ίδια στιγμή, πολλές βομβιστικές επιθέσεις προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 13 αμάχων, δήλωσε το OSDH, αναφερόμενο σε οκτώ νεκρούς από έκρηξη βόμβας στην πόλη Ράκα (βόρεια), και πέντε νεκρούς από την έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων στη Δαμασκό.

Πολλά προάστια βομβαρδίστηκαν από το πυροβολικό και την αεροπορία, όπως και οι νότιες συνοικίες της πρωτεύουσας, δήλωσε το OSDH που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών στη Συρία.

Το δίκτυο των ακτιβιστών της Γενικής Επιτροπής της Επανάστασης (CGRS) ανέφερε από την πλευρά του ότι η πόλη Ντούμα βομβαρδίστηκε επίσης από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Αυτή η πόλη βορειοανατολικά της Δαμασκού βρίσκεται στην ανατολική Γούτα, την περιοχή που συνορεύει με την πρωτεύουσα, και διασχίζεται από τον αυτοκινητόδρομο του διεθνούς αεροδρομίου, όπου την Πέμπτη για πρώτη φορά στους 20 μήνες της σύγκρουσης, σημειώθηκαν βίαιες μάχες.

Τα περίχωρα της Δαμασκού είναι πλέον το επίκεντρο των συγκρούσεων, καθώς το καθεστώς ξεκίνησε μια μεγάλη επίθεση την Πέμπτη για να ανακαταλάβει μια ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων γύρω από την πρωτεύουσα, την οποία θέλει διατηρήσει πάσει θυσία για να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί μια λύση στη σύγκρουση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Στα βόρεια, 14 αντάρτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κοντά σε μια αεροπορική βάση, ανέφερε στο OSDH, το οποίο επίσης έκανε λόγο για βομβαρδισμούς και μάχες στο Χαλέπι, τη μητρόπολη του βορρά όπου λαμβάνει χώρα για περισσότερο από τέσσερις μήνες αντάρτικο πόλεων.

Η βία συντάραξε επίσης σήμερα την επαρχία της Χομς (κέντρο), όπου σχεδόν 250.000 εκτοπισμένοι έχουν καταγραφεί από τον ΟΗΕ, ο οποίος κατήγγειλε ότι υπάρχει εκεί μια κρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση.

Σήμερα, 116 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε όλη τη Συρία, αναμεσά τους 43 άμαχοι, 46 αντάρτες και 27 στρατιώτες, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό του OSDH

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε