Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λιβύη: Διατηρεί τις κυρώσεις ο Ομπάμα παρά την πτώση του Καντάφι

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε σε γραπτή πρότασή του προς το Κογκρέσο υπέρ μιάς ετήσιας παράτασης του νομικού πλαισίου, που επιτρέπει τις κυρώσεις κατά της Λιβύης.

Αιτιολογώντας, ο πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε συγγενείς του Μοάμαρ Καντάφι, ή μέλη του 42χρονου καθεστώτος του “δεν πρέπει να βρεθούν σε θέση να βλάψουν αμερικανικά συμφέροντα”, “να υπεξαιρέσουν αμερικανικά αγαθά, ή να κάνουν άλλες καταχρήσεις”.

“Χαλαρώνουμε πάντως τις κυρώσεις, επειδή έχουν μεσολαβήσει πολυάριθμες θετικές εξελίξεις στη Λιβύη, μεταξύ των οποίων η πτώση του ίδιου του Καντάφι και της κυβέρνησής του”, αναφέρεται στην πρόταση αυτή.

“Με τη νέα κυβέρνηση στη Λιβύη συνεργαζόμαστε στενά, όπως και με τη διεθνή κοινότητα, με σκοπό να χαλαρώσουμε τις κυρώσεις σε βάρος λιβυκών οργανισμών”, προσθέτει ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, που έγινε για τα μμε.

“Ομως”, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, “η κατάσταση στη Λιβύη αποτελεί ασύνηθη και δυσανάλογη απειλή για την αμερικανική κρατική ασφάλεια”, εκτιμά επίσης ο Λευκός Οίκος–σ.σ.:οι αμερικανικές κυρώσεις λαμβάνονται “ενόψει ασύνηθων και δυσανάλογων απειλών για την κρατική ασφάλεια των ΗΠΑ”, σύμφωνα με τη φρασεολογία στην κείμενη σχετική νομοθεσία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε