Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Λίβυοι αστυνομικοί πυροβολούν αδιάκριτα στο πλήθος – Συγκλονιστικό βίντεο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, REUTERS

Η Λιβύη είναι μια ακόμη χώρα του αραβικού κόσμου όπου οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις γίνονται καθημερινότητα. Στη Βεγγάζη, πανικός προκλήθηκε όταν οι αστυνομικοί ανοίξαν πυρ εναντίον εκατοντάδων πολιτών!

Το βίντεο συγκλονίζει καθώς τη στιγμή που ακούγονται οι ριπές, οι συγκεντρωμένοι τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να σωθούν. Δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν.

Το βράδυ της Τρίτης, η αστυνομία διέλυσε καθιστική διαμαρτυρία στη Βεγγάζη και ακολούθησαν διαδηλώσεις υπέρ του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι σε πολλές άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Αλ-Τζάλα της Βεγγάζης, Αμπντελκαρίμ Γκουμπάιλι, από τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών τραυματίστηκαν 38 άτομα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι όλα τα τραύματα ήταν ελαφρά και προκλήθηκαν από “διαπληκτισμούς μεταξύ διαδηλωτών που ήρθαν στα χέρια”.

Ο προηγούμενος απολογισμός, της λιβυκής εφημερίδας Quryna, έκανε λόγο για 14 τραυματίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι δυνάμεις ασφαλείας παρενέβησαν για να βάλουν τέλος στις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και “σαμποτέρ” που είχαν παρεισφρήσει μεταξύ των διαδηλωτών.

Αίτημα των διαδηλωτών στη Βεγγάζη ήταν να απελευθερωθεί ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των κρατουμένων οι οποίοι σκοτώθηκαν το 1996 από πυροβολισμούς μέσα στη φυλακή Άμπου Σαλίμ της Τρίπολης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε