Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Λογοκρίνεται το site που αποκάλυψε ότι οι πυρκαγιές έπληξαν ραδιενεργές περιοχές

Δεν είναι δυνατή από την Παρασκευή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα της ρωσικής υπηρεσίας προστασίας δασών, τον οργανισμό που αποκάλυψε ότι περιοχές μολυσμένες με ραδιενέργεια έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές που μαίνονται στη Ρωσία.

Το site είχε αποκαλύψει ότι περίπου 40.000 στρέμματα γης που έχει μολυνθεί από ραδιενέργεια κάηκαν τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, αναφερόταν στην επαρχία Μπριάνσκ, μία περιοχή που έχει μολυνθεί από ραδιενεργό σκόνη εξαιτίας της καταστροφής του αντιδραστήρα στο Τσερνόμπιλ το 1986. Αυτή η πληροφορία που είχε ανέβει στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.rcfh.ru, στην οποία δεν υπάρχει πρόσβαση αυτή τη στιγμή, έρχεται σε αντίθεση με τη θέση του ρωσικού υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, που διαβεβαιώνει ότι καμία περιοχή μολυσμένη με ραδιενέργεια δεν έχει πληγεί από τις πυρκαγιές.

Ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας, Αλεξέι Μπομπρίνσκι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: “Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ιστότοπος δεν λειτουργεί πια. Δεν μπορώ να μαντέψω τί μπορεί να συνέβη”, υπενθυμίζοντας όμως, ότι ο Σεργκέι Σόιγκου, υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων, είχε καταφερθεί εναντίον της υπηρεσίας την Παρασκευή.

Σε δηλώσεις του που είχαν μεταδωθεί από την τηλεόραση ο υπουργός είχε επικρίνει “τις ασαφείς πληροφορίες που δημοσίευσε αυτός ο σκοτεινός ιστότοπος”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε