Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Λονδίνο: Σχεδίαζαν επιθέσεις σε Ολυμπιακά έργα!

ΦΩΤΟ REUTERS

Οι βρετανικές αρχές έλαβαν μέσω Twitter Blackberry Messenger μηνύματα που προανήγγειλαν επίθεση σε Ολυμπιακή τοποθεσία.

Στη διάρκεια των ταραχών που συγκλόνισαν τη Βρετανία την προηγούμενη εβδομάδα, “λάβαμε μέσω Twitter και BBM πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ολυμπιακή τοποθεσία Ουέστφιλντ (εμπορικό κέντρο στο δυτικό Λονδίνο) και η Όξφορντ Στριτ (εμπορικός δρόμος στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας) θα ήταν στόχος”, δήλωσε η Λιν Όουενς.

Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την ή τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις που θα ήταν στόχος. Το Ολυμπιακό πάρκο, που βρίσκεται στο Στράτφορντ στο ανατολικό Λονδίνο, περιλαμβάνει ένα στάδιο, μία πισίνα και ένα ποδηλατοδρόμιο, ενώ πολλοί αγώνες θα διεξαχθούν σε άλλες συνοικίες του Λονδίνου, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

“Καταφέραμε να ασφαλίσουμε αυτές τις τοποθεσίες και δεν υπήρξαν ζημιές”, πρόσθεσε η Όουενς στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του κοινοβουλίου που ήταν αφιερωμένη στις ταραχές. “Μπορέσαμε να αντιδράσουμε διότι παρακολουθούσαμε σε πραγματικό χρόνο το Twitter και το BBM”, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, δύο νεαροί άνδρες καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για υποκίνηση σε επεισόδια μέσω των Facebook.

Ο Τζόρνταν Μπλάκσοου, 20 ετών, είχε δημιουργήσει στο Facebook μία σελίδα με τίτλο: “Καταστρέψτε την πόλη του Νόρθουιτς”. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Μάρτιν ΜακΡομπ η σελίδα δημιουργήθηκε στις 9 Αυγούστου.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο Πέρι Σάτκλιφ-Κίναν, 22 ετών, υποκίνησε σε ταραχές στη συνοικία του στο Ουάρινγκτον, δημιουργώντας μία σελίδα στο Facebook με τίτλο: “Ας οργανώσουμε ταραχές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι άλλο βίντεο ντοκουμέντο! – ΙΧ παρασύρει αστυνομικούς στα επεισόδια του Λονδίνου

Είδαν τι τους… περιμένει το επόμενο καλοκαίρι στο Λονδίνο!

Απολύουν τους 16.000 αστυνομικούς που έβγαλαν στους δρόμους του Λονδίνου

Η καταστροφική μανία των κουκουλοφόρων – 10λεπτο βίντεο ντοκουμέντο

Ένας αμερικανός στο Λονδίνο – Βοήθεια από τις ΗΠΑ ζήτησε ο Κάμερον

«Τους ξέρετε;» – Η βρετανική αστυνομία βγάζει σε… γιγαντοοθόνη τους ταραξίες του Μπέρμιγχαμ – Δείτε φωτο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε