Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Λονδίνο: Θα ξεπεράσουν τους 58 οι νεκροί

Λονδίνο: Θα ξεπεράσουν τους 58 οι νεκροί

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θεωρείται ότι έχασαν την ζωή τους στην πυρκαγιά του πύργου του δυτικού Λονδίνου είναι πιθανόν να αυξηθεί και ότι ο αριθμός των 58 που έχει ανακοινωθεί θα αναθεωρηθεί αύριο.

«Ο αριθμός των αγνοουμένων έχει αυξηθεί από χθες από τους 58», ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Στιούαρτ Κάντι.

Χθες (17.06.2017) η Μέι συναντήθηκε με κατοίκους του Grenfell Tower και δεσμεύθηκε προσωπικά να εποπτεύσει την διαχείριση των συνεπειών της καταστροφής, ενώ διαδηλωτές κατέκλυζαν τους δρόμους γύρω από την Ντάουνινγκ Στριτ για δεύτερη συνεχή ημέρα. Αποδυναμωμένη από την ήττα της στο εκλογικό στοίχημα της περασμένης εβδομάδας, η Τερέζα Μέι επικρίθηκε για την αντίδρασή της στην καταστροφή και χρειάσθηκε να απομακρυνθεί από συγκέντρωση κατοίκων χθες υπό ισχυρή αστυνομική προστασία, καθώς οι διαδηλωτές φώναζαν «Ντροπή σου!».

 

«Η ανταπόκριση των υπηρεσιών Εκτακτης Ανάγκης, του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της κοινότητας ήταν ηρωική», δήλωσε η πρωθυπουργός σε ανακοίνωή της. «Ομως, ειλικρινά, η υποστήριξη επί τόπου για οικογένειες που χρειάζονταν βοήθεια ή στοιχειώδη ενημέρωση τις πρώτες ώρες έπειτα από αυτήν την φοβερή καταστροφή δεν ήταν αρκετή».

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Στιούαρτ Κάντι δήλωσε ότι ο αριθμός 58 αντιπροσωπεύει τους αγνοούμενους και θεωρούνται νεκροί από την πυρκαγιά που κατέστρεψε το 24ώροφο κτίριο εργατικών κατοικιών τα ξημερώματα της Τετάρτης. «Δυστυχώς, αυτήν την στιγμή υπάρχουν 58 που πληροφορηθήκαμε ότι βρίσκονταν στο Grenfell Tower και αγνοούνται και, κατά συνέπεια, δυστυχώς, συμπεραίνουμε ότι είναι νεκροί», πρόσθεσε. Εάν ο αριθμός επιβεβαιωθεί, η πυρκαγιά του Grenfell Tower θα είναι η φονικότερη στο Λονδίνο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αν και η τραγωδία προκάλεσε κύμα αλληλεγγύης, με πλήθος ανθρώπων να προσφέρουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα, απελευθέρωσε επίσης την οργή κατά των αρχών καθώς ο καμένος πύργος εξελίχθηκε σε σύμβολο μίας βαθιά διαιρεμένης κοινωνίας. Χθες οι διαδηλωτές φώναζαν «θέλουμε δικαιοσύνη» καθώς εισέβαλλαν στο δημαρχείο του Κένσιγκτον και Τσέλσι ελπίζοντας να αντιπαρατεθούν με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. μΟι κάτοικοι του Grenfell Tower καταλογίζουν στην Τερέζα Μέι ότι καθυστέρησε να επισκεφθεί τους πληγέντες, στις τοπικές αρχές ότι εκώφευσαν στις προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα του κτιρίου και ότι δεν υποστήριξαν τους ανθρώπους που έχασαν συγγενείς και τα σπίτια τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε