Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λωρίδα της Γαζα: Νέα αεροπορική επίθεση

ΦΩΤΟ REUTERS

 

Τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σοβαρά μέχρι στιγμή από πρωινή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Οι στόχοι της επιδρομής βρίσκονταν κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
 
Ο ισραηλινός στρατός που δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την επιδρομή. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι απέτρεψε το βράδυ της Τετάρτης μια επίθεση που κατά τα φαινόμενα είχε στόχο το λιμάνι Εϊλάτ, στα ισραηλινά παράλια της Ερυθράς Θάλασσας, στη νότια άκρη των συνόρων του Ισραήλ με την Αίγυπτο.
 
Εκπρόσωπος του στρατού είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι στρατιώτες που περιπολούσαν στην περιοχή, διέκριναν το βράδυ της προηγούμενης ημέρας μια σιλουέτα και έριξαν προειδοποιητικές βολές κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.
Το πρωί της Πέμπτης οι στρατιώτες εντόπισαν μια τσάντα που περιείχε 15 κιλά εκρηκτικής ύλης, αφημένη στο σημείο εκείνο από τον ύποπτο που είχε διαφύγει.
 
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι αυτή η απόπειρα επίθεσης σημειώθηκε ενώ εντείνονται οι πληροφορίες για επικείμενη συμφωνία ανταλλαγής ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, με την απελευθέρωση παλαιστινίων κρατουμένων έναντι του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ που κρατείται από τη Χαμάς από το 2006.
 
Το βράδυ της Πέμπτης ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ο δεύτερος στην ιεραρχία του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, δήλωσε ότι “υπάρχει χειροπιαστή πρόοδος στις συνομιλίες για την ανταλλαγή”. Ο αξιωματούχος της Χαμάς προέβη στη δήλωση αυτή από τη Δαμασκό όπου έχει την έδρα της η εξόριστη διοίκηση της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
Δυτική Όχθη: συνεχίζουν να χτίζουν οι Ισραηλινοί

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε