Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

“Λουκέτο” στον πολιτισμό της Γαλλίας

Ουρές έξω από το μουσείο του Λούβρου ΦΩΤΟ REUTERS
Ουρές έξω από το μουσείο του Λούβρου ΦΩΤΟ REUTERS

Τα μεγαλύτερα μουσεία του Παρισιού έμειναν κλειστά καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.   

Το μουσείο Ορσέ, το Ροντέν και το κέντρο Πομπιντού έμειναν την Τετάρτη κλειστά ενώ το Λούβρο άνοιξε τις πόρτες του με μία ώρα καθυστέρηση αφού το προσωπικό του συζητούσε την πορεία της απεργίας.

Το προσωπικό των μεγαλύτερων μουσείων στο Παρίσι διαμαρτύρεται για την μείωση του προϋπολογισμού τους και την περικοπή θέσεων εργασίας. Οι συνδικαλιστές είναι εξαιρετικά εκνευρισμένοι με την απόφαση της κυβέρνησης να καλύψει μόνο τις μισές από τις κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν μετά τη συνταξιοδότηση υπαλλήλων.

“Οσο λιγότερο προσωπικό υπάρχει σε τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο τίθεται η ασφάλεια των έργων τέχνης, των επισκεπτών αλλά και του κτιρίου” είπε εκπρόσωπος του πολιτιστικού τομέα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Γαλλίας.

Πάντως οι εργαζόμενοι έχουν προειδοποιήσει ότι το “λουκέτο” σε μεγάλα μουσεία και αξιοθέατα της Γαλλίας θα παραμείνει και τις γιορτές, όταν δηλαδή πολλοί τουρίστες θα σπεύσουν να τα επισκεφθούν. 

Διαβάστε επίσης
Κλείνουν Λούβρο, Παναγία των Παρισίων και Πομπιντού! 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε