Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λουτρό αίματος στην Υεμένη – 40 νεκροί

Πάνω απο 110 είναι οι τραυματίες ΦΩΤΟ REUTERS

Ολοι τους σκοτώθηκαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα Σαναά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Οι αιματηρές συγκρούσεις–οι σφοδρότερες μετά την αναπάντεχη επιστροφή του προέδρου Σάλεχ την Παρασκευή στην Υεμένη ύστερα από απουσία τριών μηνών–σημειώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας ανάμεσα στα στρατεύματα που πρόσκειται στον πρόεδρο και στις δυνάμεις υπό τον αντιφρονούντα στρατηγό ‘Αλι Μόχσεν αλ-‘Αχμαρ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περισσότεροι από 110 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου έκανε σήμερα έκκληση στον Σάλεχ να υπογράψει “άμεσα” τη συμφωνία που διαπραγματεύθηκαν οι μοναρχίες του Κόλπου για την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

Ταυτόχρονα, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης έκαναν έκκληση για τη διοργάνωση διαδηλώσεων διαμαρτυρίας σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα με αίτημα ο πρόεδρος και η οικογένειά του να δικαστούν για τα εγκλήματα που φέρεται ότι διέπραξαν.

Ο Σάλεχ είπε κατά την επιστροφή του ότι θέλει να δει την εφαρμογή μιας εκεχειρίας για να τερματιστούν οι πολυήμερες αιματηρές συγκρούσεις στην πρωτεύουσα και να υπάρξουν διαπραγματεύσεις.

Οι ΗΠΑ απαίτησαν να παραιτηθεί, όπως ορίζει η προαναφερθείσα συμφωνία.Ο Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 33 χρόνια, δεν υποχωρεί στις πιέσεις για να υπογράψει τη συμφωνία.

Διαβάστε επίσης
Πνίγεται και πάλι στο αίμα η Υεμένη – Σφοδρά πυρά του στρατού στην Πλατεία της Αλλαγής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε