Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Andreas Lubitz: Τα ψέμματα και τα ισχυρά φάρμακα – Δεν έπρεπε να οδηγεί ούτε αυτοκίνητο

Andreas Lubitz: Τα ψέμματα και τα ισχυρά φάρμακα – Δεν έπρεπε να οδηγεί ούτε αυτοκίνητο

Νέες αποκαλύψεις για τον Andreas Lubitz, τον συγκυβερνήτη του Airbus της Germanwings που φέρεται να έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο στις Άλπεις, έρχονται στο φως.

Εκτός από το γεγονός πως είχε σκίσει την αναρρωτική άδεια που του είχαν δώσει οι γιατροί και δεν είχε ενημερώσει σχετικά την εταιρία, ο 28χρονος πιλότος εμφανίζεται να είχε πει ψέμματα και στους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν!

Δεν τους είχε ενημερώσει πως είναι πιλότος σε επιβατικά αεροπλάνα, ενώ είχε δηλώσει σε ποια εταιρία δούλευε, και είχε υποστηρίξει πως στη διάρκεια της θεραπείας, ήταν σε αναρρωτική άδεια, γράφει η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγές που συμμετέχουν στην έρευνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Lubitz είχε επισκεφτεί γιατρούς για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τα μάτια του, το οποίο φαίνεται να απέκτησε μετά από ένα τροχαίο που είχε στα τέλη του 2014. Αυτό υποστηρίζει η Bild, επικαλούμενη έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους οι ερευνητικές αρχές. Ο 28χρονος φέρεται να είχε τραυματιστεί όταν άνοιξε ο αερόσακος κι ανέφερε προβλήματα όρασης μετά το ατύχημα.

Σύμφωνα με τα ιατρικά αρχεία, ο Λούμπιτς είχε αναφέρει ότι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές και κρίσεις πανικού. Όπως αναφέρει η εφημερίδα έπαιρνε ένα αντικαταθλιπτικό και το ηρεμιστικό Lorazepam, το οποίο είναι τόσο ισχυρό που όποιος το παίρνει, δεν επιτρέπεται να οδηγεί ούτε αυτοκίνητο, πόσω μάλλον αεροπλάνο!

Όπως γράφει η Daily Mail, το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να αυξήσει το ισχυρό που μπορεί, στην αρχή της θεραπείας, να αυξήσει τον κίνδυνο να κάνει κακό στον εαυτό του ο ασθενής!

Η παράνομη σχέση

Ο Lubitz φέρεται επίσης να είχε αποκαλύψει στη σύντροφό του πως είχε παράνομο δεσμό με μια αεροσυνοδό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκάλυψη της παράνομης σχέσης με τη αεροσυνοδό η οποία φέρεται να ονομάζεται Μαρία, έγινε λίγες εβδομάδες πριν από τη συντριβή του αεροπλάνου στις Άλπεις.

Φαίνεται όμως, γράφει η Daily Mail επικαλούμενη η Bild, πως η 26χρονη σύντροφος του Lubitz, που γνώριζε για τα προβλήματα με την υγεία του αλλά ήταν αισιόδοξη πως θα ξεπερνούσαν τα όποια προβλήματα είχε η σχέση τους.

Το ζευγάρι, μάλιστα, φέρεται να είχε πάει και διακοπές λίγο καιρό πριν από την αεροπορική τραγωδία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε