Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αποφασισμένος να σκοτώσει ο Lubitz: Έριξε διουρητικά στον καφέ του κυβερνήτη του μοιραίου Airbus

Αποφασισμένος να σκοτώσει ο Lubitz: Έριξε διουρητικά στον καφέ του κυβερνήτη του μοιραίου Airbus

Μελετημένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια το σχέδιο του Andreas Lubitz που στοίχισε τη ζωή σε 149 ανθρώπους που επέβαιναν στη μοιραία πτήση της Germanwings.

Εκτός από τις πληροφορίες που αναζητούσε στο διαδίκτυο για την πόρτα στο πιλοτήριο, ο 27χρονος συγκυβερνήτης έψαχνε στοιχεία και για τα διουρητικά φάρμακα.

Οι ερευνητές, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Express.de, βρήκαν τα σχετικά αρχεία στο laptop του Andreas Lubits αλλά δεν έχουν προβεί σε κανένα σχόλιο.

Όταν κάποιος πάρει διουρητικά, αυξάνεται η ανάγκη για ούρηση και πιστεύεται πως ο Andreas Lubitz έριξε χάπια στον καφέ του με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να εγκαταλείψει τη θέση του για να πάει στην τουαλέτα.

Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus 320 που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις κλείδωσε τον 36χρονο πιλότο Patrick Sondheimer έξω από το πιλοτήριο όταν πήγε στην τουαλέτα 30 λεπτά πριν η πτήση φτάσει στον προορισμό της, στο Ντίσελντορφ.

Ο πατέρας δύο παιδιών προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα, φωνάζοντας στον Lubitz “για όνομα του Θεού, άνοιξε”.

Ήταν λίγο καιρό πριν που ο κυβερνήτης Patrick Sondheimer είχε επιλέξει να πραγματοποιεί πτήσεις μικρότερων αποστάσεων ώστε να μπορεί να περνά περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Η Germanwings, θυγατρική εταιρεία της Lufthansa, αναγνώρισε πως ο Lubitz είχε ενημερώσει στα μέσα του 2009 και κατά τη συνέχιση της κατάρτισής του μετά από μακρά απουσία πως υπέφερε από ένα επεισόδιο σοβαρής κατάθλιψης.

Αργότερα έλαβε το ιατρικό πιστοποιητικό που επιβεβαίωνε ότι είναι σε θέση να πετάξει. Οι νευρολόγοι και οι ψυχίατροι που εξέταζαν τον Andreas Lubitz του είχαν γράψει αναρρωτική άδεια αρκετές φορές, συμπεριλαμβανομένης και της ημέρας της συντριβής στις 24 Μαρτίου 2015.

Η Lufthansa και η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας, η Luftfahrt Bundesamt (LBA), συμφώνησαν ότι τηρήθηκαν οι προσήκουσες διαδικασίες για τη χορήγηση άδειας πιλότου στον Andreas Lubitz.

Η Lufthansa ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο Λούμπιτς είχε ενημερώσει τη σχολή εκπαίδευσης πιλότων το 2009 ότι είχε περάσει βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για τον τρόπο που ελέγχονται οι πιλότοι και για το αν θα έπρεπε να υποβάλλονται σε περαιτέρω ψυχιατρικές εξετάσεις αφότου πάρουν το δίπλωμά τους.

Η LBA ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο ότι δεν γνώριζε ότι ο Λούμπιτς έπασχε από κατάθλιψη. Ωστόσο, η μητρική εταιρεία της Germanwings, η Lufthansa, απάντησε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς που ίσχυαν μέχρι το 2013 δεν ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει την Αρχή.

Ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο της LBA Γιοργκ Μέντελ με τον οποίον είχαν “εποικοδομητικές” συνομιλίες, ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές.

“Καταλήξαμε στο κοινό συμπέρασμα ότι ακολουθήθηκαν οι προσήκουσες διαδικασίες για τη χορήγηση άδειας πιλότου”, δήλωσε στο Reuters η LBA.

Πηγή: News.com.au

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε