Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Λυπάται ο Νετανιάχου για το θάνατο των ακτιβιστών

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τη λύπη του για το θάνατο των ακτιβιστών από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών εξέφρασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ακύρωσε το ταξίδι στις ΗΠΑ και επιστρέφει εσπευσμένα στο Ισραήλ.

“Δυστυχώς σε αυτήν την ανταλλαγή πυρών τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν. Λυπούμαστε για αυτήν την απώλεια ανθρώπινων ζωών”, δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψης του στον Καναδά. Σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες “αναγκάστηκαν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους”.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι του για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου την Τρίτη θα είχε συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα, και να διακόψει την περιοδεία του στον Καναδά προκειμένου να επιστρέψει στο Ισραήλ. “Ο Νετανιάχου αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του στον Καναδά και να επιστρέψει στο Ισραήλ νωρίς” αναφέρεται σε επίσημη ισραηλινή ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, πάντως, ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης είχε εκφράσει την προθυμία να μεταβεί στην Ουάσινγκτον παρά την κρίση που έχει δημιουργηθεί διεθνώς μετά τη δολοφονική επίθεση των ισραηλινών κομάντος κατά της νηοπομπής “Στόλος της Ελευθερίας” ανοιχτά της Γάζας.

Εξέφρασε δε την “πλήρη υποστήριξή” του προς τον ισραηλινό στρατό. “Ο πρωθυπουργός εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του προς τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις και έχει ζητήσει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών”, ανέφεραν συνεργάτες του προς το Γαλλικό Πρακτορείο στην Οτάβα.

Διαβάστε επίσης 
Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στον “Στόλο της Ελευθερίας” – Οι ισραηλινοί κρατούν στο σκοτάδι όλη την διεθνή κοινότητα! 
Διεθνής κατακραυγή για την δολοφονία των ακτιβιστών
Διαδηλώσεις παντού κατά του Ισραήλ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε