Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μ’ αυτόν τον τύπο είμαστε 98,7% ίδιοι!

Μ’ αυτόν τον τύπο είμαστε 98,7% ίδιοι!

Γνωρίστε τον “μπονόμπο” ή αλλιώς τον ερωτιάρη πίθηκο που είναι ο πιο άμεσος συγγενής μας πάνω σε αυτόν τον πλανήτη με βάση το DNA. Αυτό το είδος πιθήκου, μαζί με τους χιμπατζήδες, είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τον άνθρωπο.

Μία μεγάλη διεθνής ομάδα ερευνητών, που “διάβασε” το DNA του και επιβεβαίωσε ότι ο μπονόμπο έχει κοινό με τον άνθρωπο το ίδιο ποσοστό γενετικού κώδικα που έχει και ο χιμπατζής, δηλαδή σχεδόν 99% και για την ακρίβεια 98,7%!

Ο μπονόμπο που στις φωτογραφίες τον βλέπετε μάλλον… χαλαρό έχει μια ιδιαιτερότητα που … μάλλον θα τη ζήλευαν οι περισσότεροι.
Που τον χάνεις που τον βρίσκεις… κάνει σεξ.

Μπονόμπο και Χιμπατζήδες έχουν ελάχιστες διαφορές, όμως αυτό το 0,04% που διαφέρει το DNA τους είναι πολύ σημαντικό φαίνεται.
Οι χιμπατζήδες είναι ως είδος επιθετικοί και φαλλοκράτες, οι μπονόμπο ερωτιάρηδες και με μάλλον μητριαρχική κοινωνία. Οι μπονόμπο φροντίζουν να χρησιμοποιούν το σεξ ακόμη και για να “ζητήσουν συγνώμη” ο ένας από τον άλλο, ενώ οι χιμπατζήδες προτιμούν να σκοτώσουν τον αντίπαλο ακόμη και αν ανήκει στην ίδια οικογένεια…
Διαφορές που φαίνεται επήλθαν μετά το διαχωρισμό τους ως είδος πριν περίπου ένα εκατομμύριο χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε