Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαίνεται η φωτιά στην Πορτογαλία – Πάνω από 200 χιλιάδες στρέμματα καμμένα

Μαίνεται η φωτιά στην Πορτογαλία – Πάνω από 200 χιλιάδες στρέμματα καμμένα

Μια πυρκαγιά μαίνεται στη νότια πορτογαλική επαρχία Αλγκάρβε, έναν από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς της χώρας της Ιβηρικής.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε έκταση περίπου 200.000 στρεμμάτων πευκοδάσους και δασών που αποτελούνται από ευκαλύπτους και αποτελούν επίσης χώρο όπου πηγαίνουν κυνηγοί. Η έκταση αυτή είναι το ένα τρίτο της περιφέρειας Ταβίρα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι φλόγες έφθασαν σε απόσταση 20 χλμ. από τις ακτές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των τουριστών. Πλησιάζουν την μικρή πόλη Σάου Μπρας ντε Αλπορτέλ, βόρεια της πρωτεύουσας της διοικητικής περιφέρειας Αλγκάρβε, της Φάρου.

Αρκετά κτίρια αναφέρθηκε ότι καταστράφηκαν, ενώ οικόσιτα ζώα χάθηκαν. Περίπου 100 ασθενείς απομακρύνθηκαν από μια κλινική προληπτικά.

Αρκετές μικρότερης έκτασης εστίες φωτιάς έκαιγαν εκτάσεις στη βόρεια Πορτογαλία, αλλά και στο νησί Μαδέιρα, ακόμα έναν τουριστικό προορισμό στη χώρα της Ιβηρικής.

Περίπου 2.000 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα και αεροσκάφη συμμετέχουν στις προσπάθειες να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαίνονται οι φωτιές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε