Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μακάβρια λίστα – ‘Ολες οι επιθέσεις ενόπλων τα τελευταία 30 χρόνια

Η λίστα είναι ατελείωτη και θυμίζει σε όλους μας τραγωδίες σε μικρές και μεγάλες πόλεις ανα τον κόσμο. Σοβαρές ή ασήμαντες αιτίες όπλισαν το χέρι ανθρώπων οι οποίοι θέρισαν δεκάδες ζωές.

Απρίλιος 1982 – Νότια Κορέα

Ο μεθυσμένος αστυνομικός Γου Μπουμ Κονγκ μπήκε στην πολη Σανγκ-Ναμντο και άρχισε να πυροβολεία αδιακρίτως σκοτώνοντας 57 ανθρώπους και τραυματίζοντας 38 και μετά αυτοκτόνησε.

Αύγουστος 1987 – Βρετανία

Ο Μάϊκλ Ράϊαν 27 ετών, φανατικός της οπλοκατοχής άρχισε να πυροβολεί στους δρόμους της πόλης Χάνγκερφορντ σκοτώνοντας 16 ανθρώπους και τραυ,ατίζοντας 11. Και αυτός αυτοκτόνησε.

Ιούλιος 1989 – Γαλλία

Γαλλός αγρότης σκότωσε 14 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και μέλη της οικογένειάς του στο χωριό Λουξιόλ κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Οι αστυνομικοί τον τραυμάτισαν και τον συνέλαβαν.

Δεκέμβριος 1989 – Καναδάς

25χρονος φανατικός των πολεμικών ταινιών και μισογύνης, σκότωσε 14 νεαρά κορίτσια στο Πανεπιστήμιο του Μοντρεάλ και μετά αυτοκτόνησε.

Νοέμβριος 1990 – Νεα Ζηλανδία

Μοναχικός άνδρας σκοτώνει 11 άνδρες και γυναίκες στο μικρό χωριό Αραμοάνα στη Ν. Ζηλανδία. Κατά την διάρκεια του μακελειού έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.

Σεπτέμβριος 1995 – Γαλλία

16χρονος σε κατάσταση αμόκ άρχισε να πυροβολέι στους δ΄ρομους της πόλης Κουέρς σκοτώνοντας 16 ανθρώπους και αμέσως μετά αυτοκτόνησε. Είχε προηγηθεί καυγάς με τους γονείς του.

Μάρτιος 1996 – Βρετανία

Ο Τόμας Χάμιλτον εισβάλλει σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Ντάνμπλέιν και σκοτώνει 16 παιδάκια και την δασκάλα τους και μετά αυτοκτονεί.

Απρίλιος 1999 – ΗΠΑ

Δυο πάνοπλοι έφηβοι εισβάλλουν στο Λύκειο Κόλουμπάϊν στο Ντένβερ και σκοτώνουν 13 μαθητές και καθηγητές πριν αυτοκτονήσουν οι ίδιοι.

Ιούλιος 1999 – ΗΠΑ

Ενοπλος σκοτώνει 9 ανθρώπους στην Ατλάντα αφού πρώτα έχει δολοφονήσει την γυναίκα του και τα 2 τους παιδιά. Αυτοκτόνησε 5 ώρες αργότερα.

Ιούνιος 2001 – Νεπάλ

Eight members of the Nepalese Royal family were killed in a palace massacre by Crown Prince Dipendra, who later turned a gun on himself and died few days later. His youngest brother also died later raising the death toll to 10.

Απρίλιος 2002 – Γερμανία

Στην Ερφούρτη της Γερμανίας ένας 19χρονος αρνείται να γράψει διαγώνισμα στα μαθηματικά. Οργισμένος σκοτώνει 12 καθηγητές, μια γραμματέα, 2 μαθητές και έναν αστυνομικό πριν αυτοκτονήσει.

Οκτώβριος 2002 – ΗΠΑ

Σε στύλ ελεύθερου σκοπευτή 2 άτομα σκοτώνουν 10 άτομα στην Ουάσινγκτον.

Απρίλιος 2007 – ΗΠΑ

Virginia Tech, a university in Blacksburg, Virginia, became the site of the deadliest rampage in US history when a gunman killed 32 people and himself.

Nοέμβριος 2007 – Φινλανδία

Ο Πέκα Ερικ Οβινεν σκοτώνεο 6 συμμαθητές του τη νοσοκόμα του σχολείου και τον διευθυντή πριν αυτοκτονήσει.

Σεπτέμβριος 2008 – Φίνλανδία

Μαθητής σε μουσικό σχολείο στην βορειοδυτική χώρα σκότωσε 9 συμμαθητές του και έναν εργαζόμενο στο σχολείο και αυτοκτόνησε.

Μάρτιος 2009 – Γερμανία

17χρονος ντυμένος με μαύρη στρατιωτική στολή σκότωσε 9 μαθητές και 3 καθηγητές σε σχολείο στην Στουτγάρδη.
Σκότωσε επίσης άλλον έναν σε κοντινή κλινική. Σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Ιούνιος 2010 – Βρετανία

Πάνοπλος ο Ντέρικ Μπέρντ άνοιξε πυρ σε 2 πόλεις. Σκότωσε 12 και τραυμάτισε 11.

Αύγουστος 2010 – Σλοβακία

Ενοπλος άνδρας σκοτώνει 6 τσιγγάνους στην Μπρατισλάβα και τραυματίζει 14. Αυτοκτόνησε.

Ιούλιος 2011 – Νορβηγία

Η χώρα μπαίνει στη μακάβρια λίστα με μέχρι στιγμής 85 νεκρούς από τα χέρια 32χρονου φανατικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ‘Ετσι τίναξε στον αέρα το ‘Οσλο! – 6 τόνοι λιπασμάτων σε εταιρεία βιτρίνα

Ο παράδεισος που έγινε κόλαση – Ο 32χρονος «θέριζε» ζωές επί δυο ώρες!

Η πιο αιματηρή επίθεση σε νορβηγικό έδαφος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – «Θα σας σκοτώσω όλους» φώναζε ο ένοπλος στην Οτόγια

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού της Νορβηγίας

Οπλισμένος στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Νορβηγός πρωθυπουργός

Αναβολή λόγω της τραγωδίας!

Τρόμος και χάος στη Νορβηγία – Μία έκρηξη και ένας που άρχισε να πυροβολεί έστειλαν στο θάνατο πάνω από 16 άτομα- Στους δρόμους ο στρατός

Οι χειρότερες επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Σκανδιναβικές χώρες


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε