Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Μακάβριο” χάος στο Κοιμητήριο Άρλινγκτον

Το κοιμητήριο Άρλινγκτον θεώρειται από τους αμερικανούς ως εθνικό μνημείο.
Το κοιμητήριο Άρλινγκτον θεώρειται από τους αμερικανούς ως εθνικό μνημείο.
Ποιος είπε πως μόνο στα ελληνικά νεκροταφεία γίνεται χάος. Και στο Εθνικό Κοιµητήριο Αρλινγκτον, το ιερό µνηµείο πεσόντων πολέμου των ΗΠΑ που βρίσκεται έξω από την Ουάσιγκτον, επικρατεί ένα…χάος!

 

Αυτό αποκαλύφθηκε από έρευνα που έκανε ο στρατηγός Στίβεν Γουίτκοµπ, γενικός επιθεωρητής του αµερικανικού στρατού.
 
Ταφόπλακες που φέρουν λάθος όνοµα, υποτιθέµενοι κενοί τάφοι όπου τελικά έχουν ενταφιαστεί στρατιώτες αγνώστου ταυτότητος, δύο διαφορετικά µνήµατα για µία σορό, τάφοι χωρίς πλάκες, ακόµη και περιπτώσεις διπλής ταφής – σε έναν τάφο έχουν στοιβαχτεί δύο νεκροί στρατιώτες – είναι µερικά µόνο από τα µακάβρια ευρήµατα του Γουίτκοµπ που εντόπισε ανάµεσα στα 300.000 µνήµατα του κοιµητηρίου.
 
Ο Τζον Μέτζλερ, βετεράνος επιστάτης του κοιµητηρίου, παραιτήθηκε ήδη, αφού του εστάλη επιστολή επίπληξης από τον Τζον ΜακΧιου, υπουργό Στρατού. Ο κ. ΜακΧιου, που χαρακτήρισε το Αρλινγκτον ως τον «πιο ιερό τόπο στον πλανήτη», εξέφρασε τη θλίψη του στις οικογένειες των στρατιωτικών που µαχόµενοι έχασαν τη ζωή τους σε διάφορα µέρη του κόσµου για να καταλήξουν σε λάθος µνήµα.
 
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που σκάνδαλα τέτοιου είδους βγαίνουν στην επιφάνεια.
 
Τραυματισμένοι στρατιώτες που επέστρεφαν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και νοσηλεύονταν στο στρατιωτικό νοσοκοµείο Ουόλτερ Ριντ, στην Ουάσιγκτον, αντιμετωπίζονταν ελεεινά.
 
Ακόµη και λανθασµένες πληροφορίες στις οικογένειες έχουν αναφερθεί.
 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταρ του αµερικανικού ποδοσφαίρου Πατ Τίλµαν. Η οικογένειά του ενηµερώθηκε αρχικά πως σκοτώθηκε σε µάχη µε τους Ταλιµπάν, για να µάθει αργότερα πως έχασε τη ζωή του από φίλια πυρά.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε