Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μακελειό σε γιορτή για την Παναγία!

Eκτελεστές των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό, ενεπλάκησαν σε μάχη στην διάρκεια των εορτασμών για θρησκευτική γιορτή, με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να βρουν το θάνατο και άλλοι 22 να τραυματιστούν.

Οι αντίπαλες ομάδες άνοιξαν πυρ με πολυβόλα στη γεμάτη κόσμο κεντρική πλατεία της Τεκαλιτλάν το βράδι της Παρασκευής προκαλώντας χάος εν μέσω των εορτασμών προς τιμή της Παρθένου της Γουαδελούπης, που είναι ένα από τα γνωστότερα εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα στην κεντροαμερικάνικη χώρα.

“Στην διάρκεια του εορτασμού μια ομάδα ατόμων έφθασε με πολλά οχήματα κι επιτέθηκε σε άλλη ομάδα στην πλατεία της πόλης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μάχη”, ανέφερε ανακοινωθέν της εισαγγελίας στην κεντρική πολιτεία Χαλίσκο.

Οι ένοπλοι πέταξαν ακόμα και χειροβομβίδα στο πλήθος.

Η ανταλλαγή των πυρών προκάλεσε πανικό στην πόλη–οι κάτοικοι φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους κι ακυρώνουν κάθε σχέδιο να επισκεφθούν μέλη των οικογενειών τους εν μέσω των εορτασμών και της αργίας στη χώρα, μετέδωσε τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός.

Ο λεγόμενος “πόλεμος των ναρκωτικών” στο Μεξικό συνεχίζεται με αμείωτη ένταση — αυτή την εβδομάδα οι υπηρεσίες ασφαλείας σκότωσαν ένα από τα ηγετικά στελέχη της συμμορίας Λα Φαμίλια Μιτσοακάνα, που δρα στην πολιτεία Μιτσοακάν, πλάι στην πολιτεία Χαλίσκο. Η Τεκαλιτλάν είναι κοντά στην Απατσινγκάν, όπου σημειώθηκαν τα χειρότερα επεισόδια βίας στην διάρκεια της καταδίωξης του βαρόνου των ναρκωτικών.

Η πολιτεία Χαλίσκο είναι γνωστή για τους μαριάτσι της–τους μουσικούς των δρόμων– και οι κάτοικοι απολάμβαναν μια συναυλία στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδηλώσεων για την Παρθένο, που ο θρύλος τη θέλει να εμφανίστηκε σε έναν Μεξικάνο αγρότη τον 16ο αιώνα.

Περίπου 33.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα στο Μεξικό.

Το 2008, συμμορίες είχα πετάξει χειροβομβίδα σε πλήθος που συμμετείχε στους εορτασμούς για την επέτειο της ανεξαρτητοποίησης του Μεξικού στην Μορέλια, πρωτεύουσα της πολιτείας Μιτσοακάν, σκοτώνοντας οκτώ άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 100.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε