Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Μακελειό στην Αίγυπτο – 32 οι νεκροί

Μακελειό στην Αίγυπτο – 32 οι νεκροί

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε σε θάνατο 21 άτομα για την τραγωδία το Πορτ Σάιντ.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στην Αίγυπτο, μετά την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορουμένους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη Πόρτ Σάιντ τον περασμένο χρόνο.
 
Θωρακισμένα οχήματα και η στρατιωτική αστυνομία ξεχύθηκαν στους δρόμους του Πορτ Σάιντ, όπου οι διαδηλωτές έκαιγαν ελαστικά και ακούγονταν πυροβολισμοί εις διαμαρτυρία για το γεγονός ότι άνθρωποι από την πόλη τους κατηγορήθηκαν πέρυσι για το θάνατο 74 ατόμων κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου.
 
Οι συγκρούσεις στο Πορτ Σάιντ ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων. Οπαδοί της Αλ-Μασρί και οι οικογένειες των κατηγορούμενων υποστηρίζουν ότι η υπόθεση έχει πολιτικά κίνητρα. Στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο Πορτ Σάιντ για να επιβάλουν την τάξη.
 
Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την ανάπτυξη στρατευμάτων στη γειτονική πόλη Σουέζ μετά από τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, κατά τις οποίες 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 530 τραυματίστηκαν, με αφορμή τη χθεσινή δεύτερη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.
 
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, έκανε έκκληση για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής “σωτηρίας” με στόχο την αποκατάσταση της σταθερότητας στη χώρα.

Τα πολύνεκρα επεισόδια στο Στάδιο Πορτ Σάιντ είχαν σημειώθηκαν μεταξύ οπαδών της Αλ-Μασρί και της Αλ-Αχλί. Οι συγκρούσεις εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος του αγώνα των δύο ομάδων, όπου η γηπεδούχος ομάδα Αλ-Μάρσι είχε νικήσει με 3-1. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και κατά τη διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων έχασαν τη ζωή τους 74 άνθρωποι, ενώ πάνω από 1000 τραυματίστηκαν. Πρόκειται για τη χειρότερη ποδοσφαιρική τραγωδία στη χώρα.
 
Διαβάστε

“Βράζει” η Αίγυπτος – 26 νεκροί σε επεισόδια μετά την καταδίκη σε θάνατο για την τραγωδία στο Πορτ Σάιντ – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε