Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Μακόνελ: “Ο Ομπάμα πρέπει να κινηθεί προς εμάς!”

Μακόνελ: “Ο Ομπάμα πρέπει να κινηθεί προς εμάς!”
Ο Ομπάμα πρέπει να κινηθεί προς την δική μας κατεύθυνση, δηλώνει ο Μιτς Μακόνελ, ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ, υπερασπιζόμενος τις δηλώσεις του ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να είναι πρόεδρος μιας θητείας, θα τονίσει σήμερα πως οι στόχοι του κόμματός του θα μπορέσουν να επιτευχθούν μόνο αν υπάρχει ένας σύμμαχος στον Λευκό Οίκο.
 
Μετά τη νίκη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές, ο Μακόνελ θα επισημάνει σε ομιλία του στο Heritage Foundation ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα πρέπει να αλλάξει πορεία στα δύο επόμενα χρόνια της θητείας του.
 
“Κάποιοι είπαν ότι δεν είναι ευγενικό από μέρους μου να δηλώνω ότι η πρώτη μας πολιτική προτεραιότητα τα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να είναι το πως θα εμποδίσουμε τον πρόεδρο Ομπάμα να κερδίσει μια δεύτερη θητεία”, αναφέρει στην ομιλία του ο Μακόνελ.
 
“Όμως γεγονός είναι ότι ανάμεσα στους βασικούς μας στόχους είναι να καταργήσουμε και να αντικαταστήσουμε το νομοσχέδιο για την υγεία, να περιορίσουμε τα έξοδα και να μειώσουμε τον αριθμό των αξιωματούχων της κυβέρνησης. Και ο μόνος τρόπος να τα πετύχουμε είναι να υπάρχει κάποιος στον Λευκό Οίκο που δεν θα ασκεί βέτο σε όλα αυτά”, θα υπογραμμίσει ο ίδιος.
 
“Ελπίζουμε ο πρόεδρος να αρχίσει να ακούει το εκλογικό σώμα μετά τις εκλογές της Τρίτης. Αλλά δεν είμαστε σίγουροι γι’αυτό”, θα τονίσει ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής.
 
Ο Τζον Μπένερ, ο ρεπουμπλικάνος ηγέτης που αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν έχει δείξει τη διάθεση να συμβιβαστεί με την κυβέρνηση Ομπάμα.
 
“Αν η κυβέρνηση επιθυμεί συνεργασία θα πρέπει να αρχίσει να κινείται προς την κατεύθυνσή μας”, θα υπογραμμίσει ο γερουσιαστής Μακόνελ στην ομιλία του.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε